Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.08.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 935. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.08.07. Közélet

A bodosi Budai József Általános Iskola diákjainak mûsora

Két nap a kikapcsolódásra, a találkozásokra

Sz.Réka Hétvégén a szórakozni vágyóknak több lehetõségük volt, hiszen két helyen, Bibarcfalván és Bardocon is falunapot tartottak.
Bibarcfalván szombaton a Mazsorett csoport felvonulása indította az ünneplést, melyet a magyarhermányi fúvószenekar kísért, majd köszöntõbeszédek hangzottak el, és kulturális mûsor, ahol felléptek a bibarcfalvi és bodosi óvodások, kisiskolások, a Búzavirág Furulya és Néptánccsoport vidám jelenetet adott elõ, a Bibarcfalvi Református Egyházközség Férfikórusa és a Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület közös fellépéssel készült. A baróti Syncron Táncegyüttes színvonalas elõadását szabadtéri retróbuli követte, ahol a helyi Bogyor Árpád - Pika biztosította a zenét. Vasárnap reggel egy idõben kezdõtött az amatõr fociverseny, és a fõzõverseny. A focira hat csapat nevezett be, több helyi csoport mérette meg magát, a nyertes azonban az ürmösi csapat lett. Idén elõször fõzõversenyt is rendeztek a szervezõk, melyre öt csapat nevezett be, a zsûrit az Ata és a lányok csapat vette le a lábáról, akik I. helyezést értek el, második lett a Tesó Barátok, harmadik pedig a Szabóék csapat. A bográcsokban készült ételhez a szervezõk biztosították a húst, olajat és a tûzifát, a további hozzávalókat a benevezõk állták. Az erõversenyre nehézkesen indult a jelentkezés, azonban végül annyian kedvet kaptak hozzá, hogy tíz jelentkezõt írtak fel. Nem volt könnyû dolguk a megmérettetést vállalóknak, hiszen hatalmas követ kellett emelni, majd dobni, buszkereket, majd egy Aro jármûvet húzni. A próbák idõre mentek, aki jóval túlszárnyalta ellenfeleit idõben, a Vargyasi Pánczél Csaba, õ érdemelte ki idén a bibarcfalvi falunapok legerõsebb embere címet, ezért oklevelet, kupát és egy üveg bort kapott. A falunapok alatt a gyerekek szórakoztatásáról a kisbaconi Bodvaj Egyesület és a bibarcfalvi Búzavirág csoport gondoskodott, elõbbinél apró játékot készíteni, gipszre festeni lehetett, míg a Búzavirág csoportnál bútorfestést tanulhattak a gyerekek.
A Metropolis koncert telitalálatnak bizonyult, hiszen idõs, fiatal mulatott a változatos, mindenki igényét kielégítõ zenére. A tábortûz méltó befejezése volt a nagyrészt helyi fellépõkkel, változatosan megoldott programnak.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 935. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.