Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.07.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 934. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.07.31. Magazin

Aláírták a szerzõdést

Július 1-én Kovászna Megye Tanácsának székhelyén írták alá öt természetvédelmi terület határainak kijelölésére vonatkozó szerzõdést.
Ezen munkálatok a Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer dombság, Veresvíz tõzegláp, Lassúág-Honcsok-tõzegláp, Felsõ Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek megfelelõ kezelése nevû projekt keretében valósulnak meg. A szerzõdés kivitelezõje a S.C. VITUS CUSTOMS CONSULTING S.R.L.
Ezen tevékenység keretében kijelölik öt természetvédelmi terület, a Bodoki- és Baróti hegység, Csomád-Bálványos, Csókás-Veczer dombság, Veresvíz tõzegláp és Rétyi Nyír határait, felfestve a védett területeket jelzõ, piros négyszög fehér keretben egyezményes jelet.Ugyanakkor összesen 263 tájékoztató táblát készítenek és helyeznek el a közutak, valamint erdei és mezei utak mellett ezekkel jelezve a Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer dombság és a Veresvíz tõzegláp Natura 2000-es területek bejáratait. A kijelölés célja, hogy a lakosságot és a turistákat tájékoztassák arról, hogy egy természetvédelmi területen tartózkodnak, és milyen alapszabályokat kell betartsanak egy ilyen területen. A szerzõdés ÁFÁ-s összértéke 401.802,16 lej és a kivitelezési ideje 5 hónap. A Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz tõzegláp, Lassúág-Honcsok Tõzegláp, Felsõ Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek megfelelõ kezelése projekt célja a természeti örökség és a biodiverzitás védelme és megõrzése.

Kovászna Megye Tanácsának,
sajtóirodája
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 934. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.