Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.07.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 933. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.07.24. Közélet

Márton Áron: “A foglalkozásban való jártasság, a foglalkozáshoz tartozó ismeretek birtoklása lelkierõ is”

Nagy szükség van az igazi szakemberekre

A.E.A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum 58 szakiskolása ballagott el a múlt szombaton tartott kicsengetési ünnepség alkalmával.Ez a második olyan évfolyam, akik az újból beindult szakiskolai oktatásból lépnek ki, és a sikeres szakvizsga után európai uniós szakdiplomát kapnak majd.

A végzõsöket elõször Urák Gyöngyvér aligazgató köszöntötte, aki elsõsorban a szakiskolai oktatás fontosságát emelte ki: “Naponta halljuk, hogy milyen nagy szükség volna az igazi szakemberekre, kik a különbözõ mesterségek csínját-bínját ismerik. Ezeknek a fiataloknak volt lehetõségük elsajátítani a varrás, az autószerelés és az asztalosság alapvetõ szakmai ismereteit, mert gyakorlati munkájukat vállalkozóknál, mûhelyekben, közvetlenül a termelésben végezték, oktatóik igyekeztek elméleti és gyakorlati tudásukat minél jobban megalapozni, és bõvíteni, hogy megállják helyüket bárhol a nagyvilágban.
Egy jó mesterembernek a híre hamar elmegy, munkáját megbecsülik, és meg is fizetik…”.
Útravalóként azt tanácsolta, járjanak mindig a helyes úton, legyenek erõsek, ne engedjék, hogy a csalódások, vagy a kudarcok eltérítsék attól a céltól, amit kitûztek maguknak. Elmondta azt is, hogy számukra most kezõdik az igazi, felelõsségteljes munka, hiszen közülük sokan nem a továbbtanulást választják, hanem a munkát. Azt a munkát folytatják, amelyet a gyakorlati órákon megkezdtek, és máig végezhettek, hiszi, hogy tapasztalni fogják, hogy a mindennapos, becsületes, minõségi munka meghozza a kívánt eredményeket. “Válljatok jó szakemberekké, dolgozzatok becsületesen, és soha ne felejtsétek el, hogy honnan indultatok” - fogalmazott.
Az eseményen Lázár-Kiss Barna, Barót város polgármestere is felszólalt, aki szintén hansúlyozta, szükség van jó szakemberekre - ezt az elmúlt idõszak is bizonyította. Meggyõzõdése, hogy a szakmai ismeretek birtoklásán keresztül az ember megtalálja azt a harmóniát, mely megadja az örömet, a boldogságot, az elégtételt az élet folyamán. A végzõsöket Rigó Tímea búcsúztatta, Tímár Andrea pedig a ballagók nevében köszönte meg a tanároknak, szülõknek az elmúlt három évet.

A tizedik osztályosok átveszik a végzõsöktõl a szakmai elkötelezettséget is jelképezõ mesterségek kulcsát<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 933. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.