Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.07.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 932. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.07.17. Magazin

Immáron harmadik alkalommal vehettek részt a Baróti Szabó Dávid Technológia Líceum diákjai a Zalaegerszegen megszervezett Kárpát-medencei Ifjúsági Táborban, ami idén június 27 július 5 között került megrendezésre. Iskolánkat ez alkalommal öt diák képviselte, a 9. és a 10. osztályból, valamint kísérõ tanárunk, Fazakas Melinda.
A szombat ejjel kettõkor való indulás miatt inkább csak pihenésnek, mintsem alvásnak nevezném azt a néhány órát, amivel az indulás elõtti éjszakát töltöttük a késõre nyúló pakolás miatt. Útközben Barótról Zalaegerszegre elvettük a Marosvásárhely-i diákokat, valamint a Nyaradszereda-i diákokat is. Vasárnap este 6 fele érkeztünk meg a Kaffka Margit Tagkollégiumba, ahol az ottani diákok és Sümegi László fogadott minket. A kollégiumban még érkeztek Berekszászról is diákok. A hétfõi napot ismerkedessel kezdtük, aztán fogadott minket Zalaegerszeg polgármestere is, Balaicz Zoltán, valamint onnan a helyi termálfürdõre látogattunk. A vendégek és a vendéglátók között hamár szoros kapcsolat szövõdött, egy jövõbeli viszontlátogatás és fellépés reményével.
A keddi nap kézmûvességgel telt el a Gébárti tó mellett, valamint meglátogattuk a Göcseji Falumúzeumot is. Este Sümegi László elõadást tartott a Csíki és Gyimesi medence közt található hegy tetején épített kápolnáról. Szerdán Zalaszentgyörgyön, valamint Káváson voltunk, ahol meglátogattuk a Jurta lakókat és akik bemutatták életmódjukat.
A késõbbiekben az AquaCity-ben jártunk. Csütörtökön egy nagy kiránduláson vehettünk részt, aminek az útvonala a következõ volt: Zalaegerszeg, Göcsej, Szlovénia, Muravidéke, Lendva. Itt megnézhettük a színházat, a várt, a múzeumot, és egy katolikus templomot, ami az Árpád korból való volt, és fény templomnak is nevezik.
Pénteken a Zalaegerszeg-i Múzeumot látogathattuk meg, azután ismét fürödni voltunk az Aquacity-ben. Majd este a Pozsonyi Csata emlékére szervezett ünnepségen vehettünk részt.
Szombaton kora reggel elindultunk egy hoszszadalmas gyalogtúrára, amit Göcseji gyalogtúrának neveztünk (Bazita TV torony-Babosdöbréte-Dobronhegy-Pergyászló-Böde-Zalaszentmihályfa). A tábor ideje alatt megismerkedtünk velünk egykorú fiatalokkal, megismerhettük, hogy õk hogyan tanulnak.
Megtanultunk nemezelni, kulcstartót készíteni, valamint, hogy hogyan alkalmazkodjunk egymáshoz. És a legfontosabb, soha ne adjuk fel a céljainkat, ha belefáradtunk is már az útban arra fele. Megismerkedhettünk Beregszászi diákokkal, valamint zalaegerszegi-marosvasarhelyi-nyárádszeredai diákokkal is. A kirándulás mindannyiunk számára egy felejthetetlen élmény volt, nagyon örülünk, hogy elmehettünk, reméljük még sok hasonló kirándulásban lesz részünk, örülünk, hogy megismerhettük az ottani diákokat, akik nagyon kedvesek és barátságosak voltak velünk, és mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat.
Mindannyiunknak tetszett összességében a program, nagyon érdekes és változatos volt, sokmindent megtanultunk, és a tanulás mellett szórakoztunk is. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani iskolánk igazgatójának, Dimény Jánosnak, hogy lehetõséget kaptunk e sokat nyújtó kirándulásra.

Sugár Krisztina és Nagy Ildikó<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 932. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.