Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.05.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 612. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.05.08. Aktuális hírek

Vargyas
 Túljelentkezés volt a polgármesteri hivatal által meghirdetett selyemkerti munkálatokra, az öt helyre huszonötön jelentkeztek. A munkálatok során a helyi önkormányzat által, a környezetvédelmi minisztériumi pályázatból építenek ki bicikliutakat. A területrõl leszedik a termõtalajt, letisztítják a szûztalajig, elvezetik a talajvizet, kiépítik a víz- és csatornarendszert, virágágyásokat alakítanak ki, tájba illõ, a vidéken kedvelt fákat ültetnek, de a Selyemkertben lesz játszótér, ökologikus illemhely, szemétgyûjtõhely, filagória, a bejáratnál pedig parkoló és székelykapu fogadja a belépõket. „A munkálatok június 30-ig fejezõdnének be a szerzõdés szerint, azonban tovább is csúszhatnak, igaz, szeretnénk, ha a falunapokkor  ünnepélyesen is átadhatnánk a lakosság számára.” – mondta Ilkei Ferenc polgármester.

300 millió a baróti
Sportegyesületnek
  Csíki László a sportegyesület elnöke, örömmel nyugtázta a tényt, hogy a  baróti tanácsosok megszavazták az egyesület részére a 300 milliós támogatást. Mint mondotta, nagy szükségük volt erre, reméli, egyetértenek azzal, hogy együtt kell mûködjenek azért, hogy a gyerekek, felnõttek egyaránt sportolni, mozogni tudjanak. Ugyanakkor az elnök igéretett tett arra is, hogy szemeszterenként bezámolót készít majd, melyben rendszeresen ismerteti az egyesület tevékenységét a helyi önkormányzattal.   

Bárki elolvashatja
 Mindenki számára elérhetõ az a jegyzõkönyv, amely a tanácsülések anyagát tartalmazza. Ezentúl bárki informálódhat arról, hogy mi történik a tanácsüléseken. Dombi Réka – Hilda, a város jegyzõnõje elmondta: „Amikor elkészülnek a jegyzõkönyvek, ki lesznek függesztve, ezt bárki elolvashatja, nemcsak a tanácsosok”.

Egy szónak is száz a vége
 Kétszeri elõterjesztést követõen Barót város önkormányzata megszavazta az idei költségvetést. A többhetes huzavona ellenére, a múltheti csütörtöki ülésen a tanácsosok egyöntetûen voksukat adták rá.

A Barót Városi
Mûvelõdési Ház hírei
  Május 16-án, 17 órakor a Református templom elõtti parkolóból busz indul Csíkszeredába, a Tankcsapda és a Zanzibár koncertekre. A helyek száma korlátozott, jelentkezni a Mûvelõdési Háznál vagy a 0745-163451-es telefonszámon lehet május 14-ig.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 612. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.