Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.06.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 928. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.06.19. Közélet

A munkálatokkal még az idén végeznének  

Barót napok után a központ feltörése következik

A.E.1,2 millió lejt (12 milliárd régi lejt) kapott az Országos Területfejlesztési Programból (PNDL) a baróti polgármesteri hivatal, a támogatásból Baróton tovább folytatják a 2007-ben elkezdett víz- és csatornahálózat lerakását, a szerzõdést június 15-én hétfõn, 17 Kovászna megyei település polgármestere írta alá, köztük a barótié is - tájékoztatott Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája.

Baróton tehát újabb utcákat túrnak majd fel az elkövetkezõ idõkben, többek között a Petõfi utcát is, ami miatt a központot is fel kell majd törni, erre a Barót napok után kerül majd sor - tudtuk meg Lázár-Kiss Barna polgármestertõl, aki elmondta, a víz- és csatornázási munkálatokkal nem állnak le, hiszen pénz érkezett, és ezt az idén el kell költeni, a tervek szerint csatornahálózatot fektetnek le a Szabadság téren (Újsoron) és a Rozsák terén (Kifli negyedben), itt már el is kezdték a munkát, a Bányász utcában vízhálózat letevése maradt el, a Petõfi utcában pedig a teljes víz, esõ- és csatornahálózat cseréje következik. Szerdán többen is betelefonáltak szerkesztõségünkbe, nehezményezvén, hogy a December 1 utcában törik fel azt a járdát, mely az elõzõ polgármester mandátumának végén készült, azt kérdezve, hogy miért kell feltörni azt, ami eddig jó volt, mi lesz, ezután minden polgármester feltöreti majd az elõzõ munkáját?! - méltatlankodtak. Az elöljáró szerint szó sincs ilyesmirõl, csupán annyi történik most, hogy terv szerint dolgoznak, és ez a mostani munkálat nem kampánycsörte, hogy fejetlenül meg kell csinálni tervek nélkül, rövid idõn belül valamit. A járdákhoz annyit hozzáfûzött, hogy a munkáltató megígérte, Barót napokra le lesznek aszfaltozva.

A Petõfi utcába is új vezeték kerül<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 928. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.