Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.06.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 927. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.06.12. Közélet

Válaszd a kétkerekes szabadságot!

Fókuszban a motorok 

A.E. Az erdõvidéki motoros klub, a Turul MC meghívására, idén tízedik alkalommal vált a motorosok gyülekezõ helyévé Barót, tovább éltetve a 2005-ben útjára indított motoros találkozót. Június 6-án, szombaton, újra felbõgtek a motorok a városközpontban, és több mint száz motorkerékpáros Bibarcfalvát és Nagybacont érintve, népes közönség elõtt vonult fel a Hatod aljában levõ, setétpataki panzióhoz.

Délelõtt tíz órakor kezdtek gyülekezni a járgányaikkal a "kétkerekes szabadság" hódolói, a város központi parkolójában, a nyár eleji idõ a motorosoknak kedvezett, hiszen a két nap alatt végig kitartott a jó idõ.
A találkozóra nemcsak Erdõvidékrõl érkeztek motorosok, a tíz éves múltra visszatekintõ rendezvényt más régiók motorosai, motoros klubjai is megtisztelik jelenlétükkel évrõl-évre, ezzel is emelve a találkozó színvonalát.

Korhatár nélkül...

Amíg a motorosok egymást üdvözölték, az érdeklõdõk sem unatkoztak, hiszen volt, amit nézni, a robogótól a verseny- és veterán motorkerékpáron át, egészen a háromkerekû átalakított motorig, szinte minden típus megmutatta magát. Ismét bizonyítékot nyert, hogy ez a fajta hobbi nem korfüggõ, hiszen az egészen picitõl a hetven évesig mindenki egyforma rajongással hódolt a motoroknak, típustól függetlenül. A déli harangszót követõen aztán nyeregbe pattantak a központban gyülekezõk, és fülsiketítõ motorhanggal vonultak végig a város utcáin, majd irány Setétpatak! A panziónál ebéd (hagyományos babgulyás Turul módra) várt mindenkit, délután pedig az ilyenkor megszokott vetélkedõk, motoros ügyességi versenyek és más szórakoztató programok közül lehetett válogatni. A nap koncerttel és bulival zárult, ahol fellépett a brassói "Stoneroots". zenekar.

Felvonulás Barót fõutcáján<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 927. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.