Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.06.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 927. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.06.12. Közélet

Az összefogás eredménye a Napsugár csoportban

Sz. Réka Június 5-én nyílt napot tartottak a baróti Napsugár, speciális nevelési igényû, óvodás gyerekek csoportjában. A rendezvény célja az volt, hogy a kis közösség környezete betekintést nyerhessen a csoport életébe, ugyanakkor a jelenlevõk megtekinthették a felújított intézmény épületét, szobáit.
A felújításra úgy kerülhetett sor, hogy a Máltai Szeretetszolgálat baróti vezetõje, dr. Dienes Judit megkereste a csoportot, felajánlva segítségét, és látva, hogy a legnagyobb szükség a felújításra lenne, úgy döntöttek, közösen megvalósítják ezt. Februárban kezdõdtek a munkálatok lelkes önkéntesek segítségével, festettek, meszeltek, parkettáztak, padlócsempéztek, a fürdõszobát is felújították. A Máltai Szeretetszolgálat önkéntes lányai pedig gyönyörû rajzokkal ékesítették a felfrissült falakat. A csoportba járó nyolc gyerek, akik értelmi és hallás sérültek, oktatóik, Demeter Rozália, Gáspár Krisztina és Ráduly Adél irányításával, kis mûsorral köszönték meg a jelenlevõknek a segítséget, valamint süteményekkel, pánkóval kínálták a vendégeket. Demeter Rozália pszichopedagógus Power Point-os bemutató segítségével ismertette a csoportban zajló tevékenységeket, elmondta, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a baróti Közösségi Komplexummal, a Cimbora óvodával, valamint a Laura Házzal is, közös programokon vesznek részt, ezen kívül tematikus heteket tartottak, elmondása szerint arra törekednek mindig, hogy a gyerekek önmagukhoz mérten fejlõdjenek. Köszönetet mondott a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, önkénteseknek, a helyi polgármesteri hivatalnak, a sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola vezetõségének, a Közösségi Komplexum igazgatójának, az összes támogatóiknak, állandó segítõiknek, akik lehetõvé tették, hogy jobb körülmények között dolgozhassanak. Demeter Rozália a jövõre tekintve elmondta, a környezõ falvakban is igény lenne erre a munkára, ezért szeretnék, ha megoldódna az elkövetkezõkben az ott élõ gyerekek beszállítása Barótra, hogy részt vehessenek a speciális csoport tevékenységein.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 927. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.