Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.05.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 612. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.05.08. Aktuális hírek

 Köpec: Nagy Mózes és Bíró Kinga jegyesek házasságot kötöttek 2009. május 2-án.

 Életének 64. évében 2009. május 4-én Bocz István elhunyt.

 Olasztelek: Majláth Ábel újszülött, a Majláth Károly Eduárd és Bartalis Erzsébet szülõk gyermeke 2009. május 2-án keresztségben részesült.

  Szárazajta: 2009. május 3-án népes gyülekezet elõtt vallást tettek hitükrõl Henter Eszter és Nagy István konfirmandusok. Ugyanakkor találkozójuk volt az 50 illetve 25 évvel korábban konfirmáltaknak.

 Nagybacon: Gubás Marcella 82 éves korában 2009. április 23-án elhunyt.
 
Tókos Tibor újszülött, a Tókos Miklós-Attila és a Hegedûs Edit gyermeke 2009. április 25-én keresztségben részesült.

 Mihály Márton újszülött, a Mihály Béla és a Veres Judit-Rozália gyermeke 2009. április 25-én  keresztségben részesült.

 Felsõrákos: Fitori P. János életének 80. évében 2009. április 29-én elhalálozott.

  Barót, Katolikus egyház: György Antal életének 86. évében 2009. május 1-én elhalálozott.

 Barót, Református egyház: 2009. május 3-án a református gyülekezetben az istentisztelet keretében a keresztyén Anyák Napját tartották meg.

 A Baptista egyház hírei:
2009. áprilisában két testvért temettünk Vargyason. 2009.04.10-én távozott e földi létbõl Vásárhelyi István, aki 72 évet kapott Istentõl. A gyászistentiszteleten, Gyõrfi Elek Tóbiás baptista lelkipásztor és Tóth Róbert teológiai hallgató szólták Isten vigasztaló igéjét.
 Április 29-én szólította haza az Úr Vásárhelyi Jánost 86 éves korában. A gyászistentiszteleten Gyõrfi Elek Tóbiás lelkipásztor és Cséki Barna diakónus hirdette a reménység igéit, a sírnál Andorkó Ferenc unitárius lelkipásztor vigasztaló szavaival zárult a gyászistentisztelet.

Hétrevaló
 Uram, szeretném megköszönni a velem való szeretetteljes bánásmódot, mellyel körülveszel életem minden napján, bár tudom, hogy kevés és gyarló a szavam mindazért amivel megajándékoztál már eddig is. De ahogy könyörgök hozzád, egyre mélyebben érzem és értem, hogy a Te erõd és vigaszod mennyire elégséges az élet minden nehézségei között, legyenek azok bármilyen súlyosak. Szeretõ szíved azt akarja, hogy éljek a szó lehetõségével és ne feledkezzek meg a hálaadásról minden nyomasztó körülmény ellenére sem, mert ezzel még inkább nyilvánvalóvá lesz alkalmatlanságom feltétel nélküli irgalmad megértésére és Te feltárhatod Igéd által, ha valami önzõ indíték hatalmasodna el szívemben. Szinte kényszerítesz arra gondolni, hogy elsõ és legfõbb kötelességem mindennap megállni elõtted, hogy lelkem a veled való közösség boldog állapotába kerüljön. Figyelmeztetsz a bûnre, amelyet kerülnöm kell, megintesz, amelyre figyelnem kell, parancsolsz, amelynek engedelmeskednem kell, jó példát mutatsz Fiadban, amelyet követnem kell, nevemen szólítasz s a hangodat hallanom kell. Ezért szólok Uram, kitárom szívem elõtted s bízom abban, hogy életem a Te kegyelmedbõl táplálkozik s hogy nem azt adod, amit megérdemelnék, hanem azt, amit nem érdemlek meg, mert felfoghatatlan a Te szereteted. Ámen.

Jak. 4, 6-8


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 612. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.