Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.06.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 927. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.06.12. Közélet

Hivatalos: Vasárnap este fellép Rúzsa Magdi 

A.E.Nem egészen két hét múlva, június 24-28-án rendezik meg az idei Barót-napokat, az esemény várható programjáról kedden sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy-Kopeczky Annamária, a program összeállítója a városi Mûvelõdési Ház részérõl, valamint Lázár-Kiss Barna polgármester. A sajtótájékoztatón immáron hivatalossá vált, hogy az idei városnapok sztárvendége Rúzsa Magdi, Magyaroszágon élõ énekesnõ lesz, aki vasárnap este, június 28-án, a tûzijáték elõtt lép fel a baróti közönség elõtt elsõ alkalommal.

A szervezõk számára elsõdleges szempont a városnapok megszervezésénél az volt, hogy a helyieknek vagy az innen elszármazott elõadóknak, mûvészeti-kulturális csoportoknak adjanak teret, és idén is rájuk helyezik a hangsúlyt, remélik, ezt az erdõvidéki, baróti közönség is megfelelõen értékeli majd, és minden generáció megkapja a számára kielégítõ programot, szórakozási lehetõséget. Az elöljáró elmondta, a színpad ugyanott lesz, mint tavaly, ezen nem változtatnak, az árusokat viszont kiköltöztetik a Rózsák-útjára (belsõ önkiszolgáló elõtti szakasz), így téve szabaddá a Kossuth utcán zajló forgalmat, akárcsak tavalyelõtt. A programhoz annyit fûzött még hozzá, hogy a városnapok keretén belül szervezett szabadidõs-és sporttevékenységek programját a jövõ héten véglegesítik. Június 26, péntek: 18 órától bábkiállítás megnyitó, meghívott Nagy Kopeczky Kálmán, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház vezetõje. Itt nyílik meg Polgár Sarolta nagyértékû bábgyûjteménye, többségük a 60-as években készült. Pénteken a központi színpadon fellépnek: 16 órától a Baróti Tanulók Háza, ezt gyerekmûsor követi, ahol a Kelekótya szórakoztatja majd a gyerekeket. 18.30-kor a jazz/rock kedvelõké a tér, ekkor lép fel a csíkszeredai Inocsényka zenekar, majd 19.30-kor a slágereket játszó sepsiszentgyörgyi Musicum, 21 órától a határon túli 3+2 együttes következik, akik múlatóst játszanak majd.
22.30-tól Utca Diszkó DJ Fecával (Szabó Ferenc, Barót).
Június 27, szombat: Városi Mûvelõdési Ház: 11.00, kiállítás megnyitó az erdõvidéki tehetségek munkáiból. A szervezõk ezúton is felkérnek minden tehetséges fiatalt, hogy vegyen részt munkájával (fotó, zene, rajz, festmény, szobor, fafaragás, kézmûvesség) ezen a kiállításon. Jelentkezni a: 0740780353, 0744159692 telefonszámokon lehet. Fõtéri színpad, 12.00: Köpeci Hangafa fúvós zenekar.
13.00: Hivatalos köszöntõ - Felvonulás a város utcáin a Csala Kürtje fúvószenekar, a Princess mazsorett csoport, a Mûvelõdési Ház Néptánccsoportja, és a Székely Virtus Hagyományõrzõ Egyesület huszárainak vezetésével.
14.30: Erdõvidéki Néptánctalálkozó (fellépnek: olaszteleki, erdõfülei, bardoci, magyarhermányi, nagyajtai, bibarcfalvi felsõrákosi néptánccsoportok).
18.00: Open Stage - Székelyland
19.30: Acousthree (Lázár Norbert és barátai, Barót).
21.00: FlaschBack - Barót
22.30: Grund zenekar - Sarkad
A baróti Unitárius templomban este hat órától a baróti Kájoni Consort régizene együttes koncertezik.
Június 28 vasárnap
Fõtéri színpad
12.00: Zumba
12.30: Csala Kürtje
13.20: A baróti Romaferbol - cigányzene
14.10: Baróthoz tartozó falvak csoportjainak mûsora: a felsõrákosi Hagymányörzõ dalcsoport, a bodosi I-IV. osztályos tanulók furulya csoportja, a bibarcfalvi ifjúság vidám jelenetei.
15.00: Libavonat koncert - germekmûsor - Budapest.
16.00: Vadrózsa együttes - notacsokor
17.15: Baróti Mûvelõdési Ház Syncron táncegyüttese, fellép: Kolumbán Sándor, gitár.
19.30: Black Velver koncert
21.30: Rúzsa Magdi koncert
Tûzijáték
A szervezõk fenntartják a mûsorváltoztatás jogát!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 927. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.