Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.05.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 923. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.05.15. Közélet

Tisztelt baróti polgármester, alpolgármester, városgazda úr, városvezetés!

Miközben "városunkban" háború utáni állapotok uralkodnak, útjaink, utcáink szõnyegbombázás jeleit hordják magukon, járdáinkon a kisgyerekes anyukák mini helikopterrel tudják sétáltatni kicsinyeiket, mi, felnõttek lassan gólyalábbal tudunk közlekedni, önök veszik a "fáradtságot" és tönkreteszik a város talán legszebb zöldövezetét, több autónyi építkezési törmelékkel feltöltve.
Jelzem, ez a zöldövezet nem közpénzen készült, hanem az itt lakók több évtizedes munkájának eredménye, ahol az ember jól érezte magát, kellemes volt a szívnek, szemnek, tüdõnek, mert az itt található több mint 20 féle fa és cserje gondozva volt, és oxigénnel látott el bennünket. Nem beszélve a kisgyerekek örömérõl, akik városszinten ritka zöldövezetben játszhattak. Ja, és megvédett az önök által "gondozott" út porától. Nos, ezt önöknek, agyalágyult módon és fõleg közpénzen sikerült tönkretenniük. Tisztelt városvezetés! Jobb helyeken az ilyenfajta rombolásról szokták tájékoztatni az ott lakókat, ugyanis az õ életterüket teszik tönkre. Esetleg követni akarják a jó 25 éves "hagyományt" felsõbb utasításra, hogy ami még megvan, azt szét kell rombolni. Ha így, akkor ez sikerült. De ezzel a gesztussal tanúságot tettek a hozzá nem értésrõl, a tiszteletlenségrõl, a lakóközösségek véleményének, akaratának, más munkájának semmibe vételérõl. Ne feledjék uraim, ez a város nem az önök magántulajdona, ez a miénk is. Sõt, önök azért vannak, hogy a lakosság, és nem bizonyos magánszférák érdekeit szolgálják.
Én egy ilyen tett után nagyon tudnám szégyellni magam, önök, nem tudom. A fotókat fel fogom tenni az internetre is, hadd lássák az innen kényszerbõl elszármazottak, de szépen fejlõdik Barót. Mert megérdemeljük sorsunkat. És tessenek elhinni, merem vállalni a nevemet is!
Nem tisztelettel, Gyimesi-Madarász Attila
Ui: Netán felkérhetnénk a Polgármester urat, vitesse a saját udvarára, de adhat belõle az alpolgármester úrnak és a városgazda úrnak is, mi nem kérünk érte cserébe semmit!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 923. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.