Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.05.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 923. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.05.15. Közélet

Nálunk mit terem a türelem?

ALBERT EGON Halhattuk, olvashattuk már a polgármesteri beszámolót az elmúlt három esztendõrõl, a betartott ígéretekrõl, a megvalósított tervekrõl, vagy azokról a feladatokról, amelyeket a jövõben még meg kellene oldani. Tapasztalhattuk azt is, hogy mi minden valósult meg a várt, ígért változásból, így lassan eldöntheti az itteni polgár, hogy milyen irányba kezd mind inkább elmozdulni a város általános megítélése, jövõje - természetesen mindez politikai színezet mentesen.
Valami elkezdõdött..., fogalmazhatnánk így, hiszen falvakon épülnek, illetve befejezés elõtt állnak a ravatalozóházak, hogy most ez a több milliárdos beruházás idõszerû-e vagy sem, azt mindenki maga döntse el. Ha akadozva is, de csak haladnak a víz- és csatornahálózat letételével, igaz, nyolc év után nem itt kellene tartani, de hát - aki a kicsit nem becsüli - alapon, az a sokat nem érdemli... Jó hír, hogy legalább a Rózsák útján elkezdtek csinálni valamit az úttal, remélhetõleg mihamarabb járható szakasz válik belõle, mert ott tényleg fogytán az adófizetõ türelme. Nemrégiben új szabadtéri teniszpályát avattak, ami ugyancsak nem kevés pénzébe került a városnak, mit több, ha megvalósulnak az elképzelések, pár éven belül valódi sportközpont alakulhat ki a város alsó végén, persze ha addig nem omlik össze a már meglévõ “sportbázis”.
Mindezek mellett pozitívumként hat, hogy innen is onnan is hallani, érkeznek befektetések, beruházások, hogy ezekbõl csak a miklósvári Kálnoky kastély és park felújítását említsük meg. Hogy ez most tulajdonképpen a városvezetés nyitottságának vagy kompromisszumkészségének köszönhetõ-e, vagy pusztán a helyzet hozta így, jó kérdés, annyi bizonyos, ez nem merült el a ránk jellemzõ politikai cirkuszok bugyrában nyomtalanul. Ha az idén tényleg elkészül az a közel egy kilométeres útszakasz, akkor ez talán teremt egyfajta precedenst a folytatásra is, remélhetõleg a jól elvégzett munkát lehet majd dicsérni itt, és nem válik ez is “hírhedté”, mint jópár megvalósítás vidékünkön. Természetesen lehet azt is mondani, hogy a felvett kölcsönbõl lehet terítezni, és lehet bõkezûen költekezni, sajnos azonban egyelõre ott tartunk, hogy komolyabb elõrelépést saját zsírunkból képtelenek vagyunk fedezni. Azon pedig kell gondolkozni, hogy kölcsönt sem lehet míg a világ felvenni..., saját lábára kellene lassan álljon Barót is!
A sok megoldásra váró probléma mellett, valami elkezdett tehát mocorogni nálunk, hogy ez most a tavasz, a közelgõ nyár lendülete, érzése lesz-e csupán, az az elkövetkezõ fél évben kiderül, minthogy az is, hogy itt nálunk rozsát, vagy tövist terem-e a türelem.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 923. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.