Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.05.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 923. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.05.15. Közélet

Körülbelül tízezer tõ virágot ültetnek el

A  központban már beültették az erre a célra kialakított virággruppokat    

A.E. Elégedetlenségét fejezte ki a legutolsó tanácsülésen a baróti MPP egyik tanácsosa, aki az utcák, közterek elhanyagolt állapotát tette szóvá, arra kérve az illetékeseket, köztük a hulladékszállító cég alkalmazottait, hogy figyeljenek jobban oda munkájukra.

Keserû Sándor egy anyaországi diákcsapatot kalauzolt végig a város fõutcáin, és elmondása szerint valósággal szégyenkeznie kellett a vendégek elõtt az elhajított mûanyag palackok és az utcán szerteszét heverõ más hulladék miatt. A központban pedig a gondatlanság jelei mutatkoznak, hiszen bár hivatalosan mûködik a kutyamenhely, a fõtéren még mindig ott ólálkodnak a gazdátlan ebek, ezzel is tenni kellene valamit - fûzte hozzá. Az elöljáró ismertette, nekifogtak a város arculatának a megváltoztatásához, amelynek hatásait rövidebb-hosszabb távon, majd lehet érzékelni. Az azonban, hogy az utcák szemetesek, a kapuk elõtti zöldövezetek elhanyagoltak, az itt élõket is minõsíti, nem kellene éppen mindent a hulladékszállító, vagy a hivatal nyakába varrni. A kutyakérdéssel kapcsolatosan pedig elmondta, annyi kutyát egyszerûen nem tudnak befogni, hogy ne tûnjön fel újabb és újabb. A helyi közszállító vállalat (Transloc) udvarán létrehozott kutyamenhelyen most öt kutya van befogva és várja az örökbefogadni vágyó kutyabarátokat, mivel változott a törvény, és a kutyákat nem lehet elaltani, ezért az ebeket meghatározatlan ideig kell befogva tartani (etetni, gondozni). A város arculatának megváltoztatásával kapcsolatosan, a központban kialakított virágágyásokat a napokban a Barabás kertészet alkalmazottai elkezdték beültetni virággal, errõl Szakács László alpolgármestert kérdeztük, aki elmondta, hogy valóban elkezdõdött az erre kialakított parcellák beültetése, a virággruppok úgy fognak kinézni, mint tavaly, emellett a Rózsák terén (a 3-as tömbház elõtt) egy kisebb parkot fognak kialakítani, a területet szeretnék színbe hozni, oda majd virággruppot és padokat helyeznének el. Barabás István, a Barabás kertészet részérõl arról tájékoztatott, hogy Baróton és a hozzátartozó falvakon körülbelül tízezer tõ virágot ültetnek ki. A virágok egynyáriak, van köztük árvácska, begónia, büdöske, szalvia, napvirág, illatos ternye, de rózsatöveket is ültettek ki, ezeket a gruppokat a kertészet gondozza, a hivatal pedig öntözi.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 923. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.