Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.05.01.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 611. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.05.01. Közélet

ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, hogy az erdõvidékiek miként élik meg május elsejét! Rákérdeztünk, ki hogyan ünnepel, és találkoztunk olyan emberekkel, akik a munka ünnepét szolgálatban töltik el.
 
D.J. nyugdijas, Barót: Nekünk nyugdíjasoknak a Május 1. már nem is vevõdik észre, hiszen bármikor tudunk idõt szakítani a kikapcsolódásra. Hiszen reggel korán nem cseng az óra. Valamikor nekünk is nagy szenzációnak számított, mivel munkaszüneti ünnep volt. Most már a fiataloknak jelent élményt. Ám azért mi is tervezünk kimenni a kertbe egyet sütkölõdni, flekkenezni, természetesen, ha az idõ is engedi majd.
 Brassai Attila, 18 éves, diák Köpec:  Mi a köpeci erdõn fogjuk eltölteni a Május 1-ét a barátaimmal, csütörtök délutántól péntek estig. Ilyenkor szokás szerint flekkenezéssel töltjük az idõt. Mindenféle szabadidõs programokat szervezünk, focizunk és nagy erdei sétákat teszünk.
 K. A. 17 éves, diák Barót: Úgy terveztem, hogy az egész hétvégémet Homorodfürdõn fogom tölteni. Az idei jóval eltér az eddigi megszokottól, hisz teljesen új környezet vár rám, új embereket ismerhetek meg. Úgy érzem ez változatosabbá és izgalmasabbá teszi az idei Május 1-ét. Sajnálom, hogy az itteni barátaim nem tudnak velem tartani, de nekük is ezúton szeretnék kellemes majálisozást kívánni hétvégére.
 L. K. 20 éves, tanítónõ, Barót: Igazából nem tervezek semmit hétvégére, de ez nem azt jelenti, hogy nem megyek sehova. Az elmúlt években különbözõ érdekes programokat terveztünk, pl. a tavaly elõtt a vásárhelyi állatkertet látogattuk meg a barátaimmal. Számomra fontos az, hogy minél változatosabb programokat találjunk ki. Május 1. egy megfefelõ nap a mindennapok monotonításából való kiszakadásra.
 B.O. munkanélküli, Barót: Ha hétvégére kapok valami alkalmi munkát, akkor én dolgozni megyek, azért mert jelenleg nincs munkahelyem. Ha dolgozni tudnék, az jelentené számomra az ünnepet, mert lenne pénzem.
 Máthé László 57 éves, gazdaember, Vargyas: Sok a munka mindig, így a május 1-ét is dologgal fogjuk tölteni. A Rikába van egy esztenánk és ott munka közben szakítunk annyi idõt, hogy esetleg egy bárányt megsüssünk. Többnyire családi társaságban.
 Benkõ Attila 22 éves, pincér, Kisbacon: Az idén mi Bodvajba készülünk a barátainkkal, itt két napot fogunk eltölteni, többre nincsen idõ. Mert vissza kell jönni dolgozni. Megfelelõ idõ ez most a pihenésre, ezért megpróbáljuk maximálisan kihasználni, motorozunk egyet. Reméljük a jó idõ is velünk tart.
Máthé Lajos 63 éves, mezõgazdász, Vargyas:  Nem lehet megállni mindig van valami dolog. El kell látni az állatokat, 60 év után a Május 1. már nem olyan szép mint a fiataloké. Na azért mi is kimegyünk hátra a kertbe az unokákkal, mert úgy rea vannak gyújtva a flekkenezésre.
Kelemen Hajnal, báros, Barót: Nekem soha nem volt ünnep, vagy nem jutott idõ rá, vagy nem jutott az eszembe. Általában munkával telt el nekem a Május elseje. Valahogy nem jön, hogy ünnepeljek, pedig idén is adott volna szabadnapot a fonököm.
 K.SZ. 19 éves, kocsmáros, Barót: Sajnos úgy néz ki az idén dolgozni fogok. De ha nem dolgoznék minden valószínüséggel, a barátaimmal tartanék. Az idén valami pihentetobb programra, kikapcsolódásra vágynék.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 611. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.