Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.05.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 922. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.05.08. Közélet

Adománygyûjtés a rászorulóknak

A Magyar Unitárius Egyház Gondviselés Segélyszervezetének Háromszéki Fiókszervezete Húsvét elõtt egy héttel (március 27-28-án), adománygyûjtést szervezett a baróti Profi bevásárlóközpont bejáratánál.
A segélyakció során a szervezet baróti, brassói, felsõrákosi és vargyasi önkéntesei arra kérték a vásárlókat, hogy bevásárló körútjuk alkalmával, lehetõségeik függvényében, vásároljanak pluszba egy-két terméket (tartós élelmiszereket, tisztálkodó szereket, édességet) és adományozzák a rászorulóknak. Az összegyûlt adományokból (89 kg cukor, 78 kg liszt, 32 kg rizs, 23 kg puliszkaliszt, 34 l olaj, 74 makaróni, 23 pástétom, 4 margarin, 8 ételízesítõ, 52 csokoládé és keksz, 24 szappan, 7 fogkrém, 4 fogkefe, 1-1 mosogatószer, illetve üdítõ) készült 54 csomagot az ünnepet megelõzõ napokban, ugyancsak a szervezet önkéntesei juttatták el nehéz körülmények között élõ, többgyermekes családokhoz, kisnyugdíjas, egyedül élõ idõs emberekhez, szellemi és testi fogyatékosokhoz Erdõvidék több településén: Barót (15 csomag), Felsõrákos (12), Köpecbánya (1), Vargyas (26). A maradék adományok a datki unitárius közösség, illetve a kõhalmi református szórványdiákotthon javára lettek felajánlva.
A Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezete a Karácsonyt és Húsvétot megelõzõ idõszakban, az elkövetkezõkben is szándékszik hasonló adománygyûjtéseket szervezni, és az adományok függvényében igyekszik egyre több szükségben élõ erdõvidéki, székelyföldi családon, személyen segíteni.
A segélyszervezet erdõvidéki képviselõiként ezúton is szeretnénk megköszönni a baróti Profi bevásárlóközpont tulajdonosainak, vezetõinek és munkatársainak, hogy pozitívan viszonyultak adománygyûjtõ kezdeményezésünkhöz, illetve hálásan köszönjük mindazoknak, akik önzetlen adományaikkal, önkéntes munkájukkal hozzájárultak a kezdeményezésünk sikeréhez. Segítségükre, támogatásukra az elkövetkezõkben is számítunk, és Isten áldását kérjük mindannyiuk munkájára, életére.
A Gondviselés Segélyszervezet tevékenységeirõl a www.gondviseles.org honlapon, illetve a háromszéki fiókszervezet facebook oldalán tájékozódhatnak.

Demeter Zoltán és Pájer György
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 922. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.