Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.05.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 922. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.05.08. Közélet

Modern, mindennel felszerelt tûzoltóautót kapott ingyen Barót

Csütörtökön délután érkezett városunkba a tûzoltókocsit hozó, németországi konvoj, a küldötteket a Laura Ház munkatársa és a város polgármestere köszöntötte

A.E. Nagy örömmel fogadta a városvezetés azt a Németországból, Pietling településrõl érkezõ adományt, mely során egy 1987-ben gyártott, ám modern, mindennel felszerelt tûzoltókocsival gazdagodott a város.

Csütörtökön népes csapat, a város vezetõsége, az önkéntes tûzoltószolgálat két tagja, valamint a Laura Ház munkatársai várták a baróti polgármesteri hivatal elõtt a németországi konvojt.Az eseményrõl a város polgármestere is beszámolt a tanácsosoknak, örömét fejezve ki, hogy a Laura Ház kapcsolatainak, valamint a Máltai Szeretetszolgálat közremûködésével ajándékba kaptak egy Iveco, dízel tûzoltókocsit, a németországi Pietling településrõl. Az autót teljesen felszerelték modern eszközökkel, amely megfelel az elvárásoknak, a polgármester elmondta, megnézte az autót, és elmondhatja, hogy a belsõ része, a mûszerek vadonat újak.
Az elöljáró tapasztalatait Demeter Vilmos, a baróti önkéntes tûzoltóalakulat tagja is megerõsítette, aki lapunk érdeklõdésére elmondta, szuper, nagyon jó állapotban levõ tûzoltóautót kapott a város, tiszta ingyen, ráadásul a rajta levõ felszerelés, amit ugyancsak ingyen kaptak, becslések szerint megközelíti a százezer eurót. Aminek külön örül, hogy az autó mellé kaptak bakancsot, ruházatot, védõsisakot, valamint olyan maszkot, melylyel be tudnak hatolni az égõ házakba is, ilyen performáns felszerelésük eddig nem volt, gyakorlatilag felszereltségben megfelelnek a megyei szintû katasztrófavédelmi elvárásoknak is. A kocsinak nincs saját víztartálya, de van pumpája, amellyel akár egy 6000 literes póttartálykocsira is rá tud csatlakozni szükség esetén, ez kétszerese a mostaninak. A kocsi a város tulajdonát képezi, temészetesen, ha a tanács is jóváhagyja az ajándék elfogadását. Az errõl szóló határozatot hamarosan napirendre tûzik. Nagy István MPP-s tanácsos reményét fejezte ki abban, hogy az autó valóban a városé marad, és nem tesz rá kezet a megyei ISU, amelynek hamarosan garázst építenek Baróton. Az aggódó tanácsost Lázár-Kiss Barna megnyugtatta, mondva, hogy az tûzoltókocsi Baróté marad, és úgy, hogy mûködni fog az önkéntes tûzoltó alakulat.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 922. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.