Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.05.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 922. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.05.08. Közélet

Itt álljál fejre állampolgár?!

ALBERT EGON Mint az eddig is lenni szokott, egy-egy sebtében meghozott kormányintézkedést követõen valóságos idegbaj lavina vonul végig az országon, leginkább azon rétegeket érintve, akik még termelnek, és megpróbálnak becsületesen dolgozni ebben a velejéig korrupt és bürokratikus országban.
Egyszerûen felfoghatatlan és ép ésszel elképzelhetetlen, hogy akik fentrõl igazgatnak (!) minket, milyen elmeállapotban kormányoznak, merthogy valami nagyon nincs rendjén odafönn - ezt naponta tapasztalni lehet.
Május elejétõl csak egészségügyi kártyával lehet igényelni mindennemû orvosi ellátást, mindezt úgy, hogy a rendszer nem mûködik jól, és bár hiányosságaira hónapokkal ezelõtt fény derült, kit érdekelt ez? Az egész “lecsó” most a családorvosok, az orvosi intézményekben dolgozók nyakába loccsant, oldják meg, bírják cérnával, idegekkel, és természetesen lehetõleg jól is végezzék a dolgukat. A kormány, mint aki jól végezte a dolgát, sikernek könyveli el az egészet, úgy hogy a nép jó része még azt sem tudja, hogy hogyan néz ki egy ilyen kártya, nem tudja, mert nem kapta kézhez. Vajon belegondoltak, hogy mit csinál például most a családorvos, az asszisztens, beteget fogad, gyógyít vagy kártyázik, cirkuszol? De mit csinál a beteg, a támogatott gyógyszerére váró kisnyugdíjas? Feltalálja magát, vagy kártya nélkül megpusztul, ráadásul minden központosítva van!
Ha lúd, hát legyen kövér alapon, április 30-án jött le hivatalosan a pénzügyi minisztérium rendelete az alkalmazottak saját pénzösszegét tartalmazó regiszter alkalmazásának életbe lépésérõl, mindez úgy, hogy az embernek gyakorlatilag 72 órája maradt megfelelni a rendelkezésnek, beszerezni a nem létezõ típusnyomtatványokat, hétfõtõl pedig jön az ellenõrzés...
Gyakorlatilag senki sem tudja, hogy mirõl is van szó, azt a kevés beavatottat, vagy a témában otthonosan mozgó szakembert leszámítva, ám az egyszerû kisvállalkozónak ez egy újabb rémálom, ami sehogy sem akar véget érni. Megnehezítik, vagy segítik ezek az intézkedések az itt élõk mindennapjait, a tulajdonképpeni termelõ réteget az országban, vagy egyáltalán javára válik valami is ezekbõl az “agyament” dolgokból valakinek?! Meglehet, a többség azonban egyre kiábrándultabb, fásultabb, mi több elkeseredettebb..., még meddig?! - teszik fel a kérdést?
Az állam egyre nagyobb terhet, felelõsséget ró ki állampolgáraira, talán ezzel akarnak a káoszból rendet teremteni rövid idõn belül, mindezt irányított félelemkeltéssel?! Közben bent a parlamentben egyesek 3500 eurós havi juttatásról álmodoznak, mások meg ellopnák most is az ország felét! Ez lenne a kiút, a példamutatás?!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 922. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.