Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.04.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 920. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.04.23. Aktuális hírek

Kiállítás
2015. április 28-án, kedden 18.30 órakor Erdõvidék Múzeuma Kászoni Gáspár termében Emlék-kép-krónika címmel nyílik tárlat Makovecz Imre építész grafikáiból. A kiállítás a Magyar Mûvészet Élõtárlatából Dr. Gubcsi Lajos, a Magyar Mûvészetért Díjrendszer elnöke által szervezett székelyföldi körút keretében jött létre. A tárlatot megnyitja: Esztány Gyõzõ építész (Csíkszentlélek).
Minden érdeklõdõt szeretettel várunk!
A kiállítás híréhez felhasználható anyag:
"... Az építészetnek megvan az a sajátossága, hogy az alkotónak - gyakorlati szempontból - meg kell mutatnia elképzelt mûvét több nézõpontból is. Az építész rajzai minden más rajztól ebben eleve különböznek. Azonban amit látomásos rajznak nevezünk, nem csak a nézõpontok összetétele, hanem a képzõmûvészeti mû egységteremtõ képességével rendelkezik. Az egy pontra (a nézõére vagy alkotóéra) szerkesztett kép egyetlen perspektíváját éppen a látomásos mûvek számolták fel a képzõmûvészet történetében. (…) Makovecz Imre rajzain a tér nyitott, tájképi. A terek kapcsolatát fotók, rajz, színezés montázsa és kollázsa, és természetesen a tájformák maguk biztosítják. Nézetei a belsõtõl a felülnézetig váltakoznak. Egységüket sajátos motívumai teremtik meg: a természet élõ és holtnak vélt elemeibõl, valamint épületek (emlékek vagy tervek) egymásba szervülésébõl képzõdött mutációk." - írja Keserü Katalin a Magyar Építõmûvészet folyóiratban Makovecz Imre grafikáiról, Makovecz látomása mint képtípus címû tanulmányában.
Tortoma Önképzõkör
2015. április 28-án, kedden 19 órakor Erdõvidék Múzeuma Kászoni Gáspár termében A lehetõségtõl a turisztikailag hasznosítható termékig címmel Pál Zoltán (Korond) tart vetítéssel egybekötött elõadást. Házigazda: Demeter Zoltán. Minden érdeklõdõt szeretettel várunk!<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 920. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.