Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.04.10.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 918. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.04.10. Közélet

A sepsiszentgyörgyi Tega RT alkalmazottai munka közben: eddigi munkájukkal a többség elégedett, beleértve a tanácsosokat is

Baróton nem emelnek szemét díjat

A.E. Ha minden igaz, két évig 5 lejért viszik el a szemetet a város és a hozzá tartozó falvak területérõl - legalábbis ezt állította a múlt héten tartott tanácsülésen Lázár-Kiss Barna polgármester, hangsúlyozva, hogy a megye többi városában nagyobb lesz a szemétszedés díja, mint Baróton.

Az idén év elején nagy port kavart a tanácsban, valamint a városban az a hír, hogy a tanácsosok közötti egyet nem értés következtében, megtörténhet, hogy áprilistõl nem lesz, aki elvigye a város szemetét.Az utolsó pillanatban sikerült kompromiszszumos megoldást találni, így a szemetet továbbra is az eddig ideiglenes szerzõdéssel mûködõ sepsiszentgyörgyi Tega RT. szállítja el, annyi különbséggel, hogy minden jogi és magánszemélylyel egyéni szerzõdést kötnek.
A tanácsban lefolytatott viták alkalmával vetette fel Vass Csilla (MPP), ellenzéki tanácsos, hogy tudomása szerint hamarosan emelni fogja a Tega RT. a szemét díjat 5 lejrõl hét lejre. Akkor az MPP frakciója kifogásokat fogalmazott meg az áremeléssel kapcsolatosan.
Az utóbbi tanácsülésen ismét szóba került a hulladék, ekkor mondta Lázár-Kiss Barna polgármester, hogy Barót város annyi kedvezményt kapott a Tegatól, hogy két évig nem fognak szemétdíjat emelni, tehát nálunk marad az 5 lejes ár.
Amikor a küldött kinevezésére került sor, aki városunkat képviseli az “Öko Sepsi” Egyesület nagygyûlésén, a Nagy István vezette MPP ismét nem támogatta a határozatot, mondván, továbbra sem értenek egyet az “Öko Sepsi” Egyesülettel való együttmûködéssel, ami szerintük egyáltalán nem a baróti ember érdekeit védi és nem róluk szól - ezzel indokolták többek között döntésüket.Az elöljáró ezzel szemben úgy látja, hogy ezek a lépések igenis az itteni ember javát szolgálják, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a megyében, beleértve a másik három várost, Baróton nem emelkednek a szemétszedési díjak, úgy a magán-, mint a jogi személyek esetében. Lázár-Kiss úgy véli, egyáltalán nem mindegy, hogy 5 lej helyett 7 lejt, vagy annál többet fizet az itteni polgár.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 918. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.