Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.03.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 915. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.03.20. Sport

A Barót-vizén mindkét egyesület horgászhat – aki mást állít, hazudik!

A.E.Megtartotta éves közgyûlését a Rika Sporthorgász Egyesület, ahol a tavalyi év értékelése és a tisztújítás, valamint az idei tervek bemutatása mellett (amelyre részletesen a jövõ heti lapszámunkban visszatérünk), központi szerepet kapott a megyei AJVPS helyi kirendeltségének, Szilágyi Jánosnak, a lapunkban tett pontosítása, miszerint a Barót vizén csak napijegy ellenében horgászhat az, akinek erre az évre a Rika Sporthorgász Egyesület által kibocsájtott engedélye van. A szombati gyûlésen Marian István, a Rika Egyesület elnöke cáfolta a sajtóban megjelent híreket:

"A két egyesület által kibocsájtott engedélyek egyazon joggal és kötelezettségekkel bírnak. A megyei síkvizeken (kivéve a fizetéses, valamint a magán tavakat) mindkét engedély birtokában, egyenjogúan lehet horgászni, mivel a két egyesületnek közjegyzõ által hitelesített társulási szerzõdése van (mellékelt dokumentum).
A két egyesület nagyon jó együttmûködési kapcsolatban van egymással, sõt, az engedélyek beszerzését maga a RIKA járta el a megyei egyesület számára is. Szó sincsen ellenségeskedésrõl a két egyesület között. A két egyesület közösen, társulva érték el azt a pontszámot, mely alapján kibocsájtották a horgásztatási engedélyt.
Nem az a lényeg, hogy ki kinél váltja ki az éves engedélyt, hanem az, hogy legyen kiváltva, és így minél kevesebben horgásszanak illegálisan. Minden horgász maga dönti el, hogy milyen egyesülethez szeretne tartozni, ott váltja ki engedélyét, ahol akarja.”

A két egyesület közötti társulási szerzõdés 2016. március 31-ig érvényes
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 915. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.