Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.03.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 915. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.03.20. Művelődés

A hagyományt õrzõ és felelevenítõ Vargyas

Táncház a vargyasi kultúrotthonban

a vargyasi Csillagkövetõk  néptánccsoportja, a jelen...

...és a jövõ

A.E.Néptánc elõadáson és táncházon vehettek részt a március 14-én, szombaton, a vargyasi kultúrotthonba látogatók. A Sepsiszentgyörgyi Mûvészeti Népiskola, a Sic-Art Egyesület, valamint a Százlábúak Ifjúsági Néptáncegyüttes által szervezett közös rendezvényt, tekinthették meg azok, akik közelebb szerettek volna kerülni a néptánc világához. Az eseményen, a helyi Csillagkövetõk néptánccsoport is fellépet, a helyi közönség nem kis büszkeségére. A közönség az est folyamán moldvai, mezõségi, kalotaszegi táncokat, szászcsávási cigánytáncot, valamint vajdaszentiványi és szatmári táncokat láthatott.

A “Néptánc mindenkinek” címet viselõ kezdeményezés, a Sepsiszentgyörgyi Mûvészeti és Népiskolának a legújabbi, érték- és hagyományteremtõ szándékkal elindított rendezvénysorozata, amely a Kovászna megyei kisközösségek által megfogalmazott igényre létrehozott program.
Gáj Nándor, a Mûvészeti Népiskola igazgatója elmondta, ezt a kezdeményezést a megye több vidéki településére is szeretnék eljuttatni.
"Már több vidéki település vezetõsége jelezte igényét ilyen jellegû programra, ugyanakkor tovább akarjuk bõvíteni ezt a listát: várjuk az igénylést a megye polgármesteri hivatalai, vidéki egyesületek részérõl."
Az eddigi tapasztalatok azt igazolják, hogy vidékünkön igény van a táncházakra, a gyerekek és felnõttek szeretnek népi táncot táncolni akár falunapon, akár más alkalmakkor, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Vargyason zsúfolásig telt kultúrotthon.
Múlt szombaton a talpalávalót: Mihály Pál, Lõrinczi Zsolt, Csibi Szabolcs húzták, énekeltek: Márkos Lili, Erõss Réka, Borbáth Szilveszter.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 915. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.