Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.03.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 915. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.03.20. Közélet

Együtt ünnepelték a márciusi ifjakat

Zajzon Csaba és Horváth Attila (Pápa), a két intézmény igazgatója

Ünnepelõ diákok, és a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum-Gaál Mózes Gimnázium egyesített kórusa az iskola udvarán

A.E. ”Az igaz barátság megmagyarázhatatlan kapcsolat két ember szíve között, akik gazdagabbá teszik egymás életét. Talán nem is emlékeznek már, hogyan köttettek a barátságok, azt azonban biztosan tudják, hogy létük kölcsönös ajándékot jelent életükben” - köszöntötte a fentebbi gondolatokkal a pápai küldöttséget Lázár-Kiss Barna, Barót város polgármestere pénteken, az iskola udvarán rendezett ünnepség alkalmával, ahol az 1848-49-es szabadságharc kitörésének ünneplése mellett a két intézmény között, 25 éve fennálló testvérkapcsolatra is emlékeztek a tanárok, diákok.
Az igaz, és örökké tartó barátságok köttetése nemcsak az intézményvezetõkön múlik, szükség van arra is, hogy önkormányzati vezetõink közt megértés legyen, és ezen keresztül ezek a barátságok erõsödnek - fogalmazott az elöljáró, aki reméli, hogy még nagyon sok évfordulót tudnak együtt ünnepelni. Horváth Attila, a pápai városi Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója méltatta az iskolák közti kapcsolatok fontosságát, kiemelte, õ ide haza érkezik valahol, már megismerik Baróton az emberek. Elmondta, emlékei között minden pillanat szorosan él, sajnos az idõ néha a dátumokat kihagyja az ember emlékezetébõl, ez a mai alkalom pont jó arra, hogy összeszedjék közösen azokat a dolgokat, amit elkövettek az elmúlt 25 évben. “Csak kívánni tudom azt, hogy a barótiak legalább annyiszor jöjjenek Pápára, mint ahányszor mi jöhetünk Barótra” - fogalmazott az intézményvezetõ.
Zajzon Csaba, a Gaál Mózes Gimnázium igazgatója a régi idõket elevenítette fel, elmondta, úgy véli, hogy ezt a testvéri kapcsolatot valószínûleg a 89-es események is befolyásolták. Nekik ez fontos volt akkor, és neki is meggyõzõdése, hogy nemcsak az intézményvezetõkön múlik ez a kapcsolat, hanem a gyerekeken is, és reméli, hogy ez így is marad. Az igazgató hangsúlyozta, a személyes kapcsolat többet ér mindennél, ezért ezt kell ápolni, ez kell továbbra is összetartson - erre a bizonyíték az elmúlt 25 év.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 915. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.