Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.03.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 913. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.03.06. Aktuális hírek

Több pénzt hagyni az emberek zsebében

"Az adózás senkinek sem tetszõ szó, így furcsa lehet, ha azt mondom, hogy számomra kellemes meglepetést okozott az új adótörvény" - nyilatkozta Fejér László Ödön parlamenti képviselõ, aki a vállalkozók szemszögébõl is értékelte az új jogszabály-tervezetet.
"Immár huszonöt éve mondogatom, hogy nagyon helytelen az elgondolás, amelyet korábban dolgoztak ki. Eszerint vessünk ki minél több adófajtát, és lehetõleg minél több pénzt sajtoljunk ki a polgárokból. Negyed évszázad során mindig bebizonyosodott, hogy ebbõl a pénzbõl jórészt semmit nem csináltak, így ezért tudom üdvözölni az új adótörvényt, ami az embereknél több pénzt hagy" - vélekedik Fejér, aki szerint minden adónemnél lesz változás, de a leglényegesebb a hozzáadott értékadónál (TVA) következik be. Jövõ év januárjában ez 20 százalékra (pl. húsféléknél 9 százalékra) csökken, és a tervek szerint elképzelhetõ, hogy elõbb ültetik gyakorlatba.
A vállalkozó szerint, ez tükrözõdhet a nagyobb fizetésekben és a munkahelyteremtésben is. Jó hír az is, hogy csökkeni fog a luxusadó, és eltörlik a tavaly bevezetett 7 euró centes különbözetet az üzemanyagnál, ami tovább hozzájárul ahhoz, hogy a cégeknél és az átlagembereknél is több pénz maradjon.
Fejér úgy véli, hogy az adók csökkentésébõl származó 7 milliárdos kiesés egy részét pótolni lehetne, ha például jól menedzselik a több mint 1 200 állami tulajdonban levõ vállalatot, amelyek adóssága 2013 végén a GDP 3.4 %-a volt (kb. 22 milliárd lejt), és adóelmaradásuk a teljes román vállalati szféra 50 %-át tették ki (1.3 milliárd lej).
Az RMDSZ Háromszéki Területi, Szervezetének sajtóirodája
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 913. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.