Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.02.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 912. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.02.27. Művelődés

A Kelekótya együttes turnéja Gyergyószentmiklóson

A Kelekótya együttes farsangi koncertsorozatot tartott Gyergyóditróban és Gyergyószentmiklóson február 16-19 között. A turné szervezõje a Figura Stúdió Színház, akik tavaly nyáron gyereknap alkalmával és még több alkalommal szervezett koncertet a zenekarnak. A szervezõk idén farsangi zenés mûsorra vártak kicsiket és nagyokat egyaránt. Elsõ nap Gyergyóditróban, majd a következõ napokon Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színház nagytermében tartott az együttes koncertet-sorozatot. A négy nap alatt 1400 gyerek örvendezhetett a farsangi Kelekótya-forgatagnak.
A Kelekótya 2001-ben alakult, az évek során a zenekar számos tagcserén megy át. A saját szerzemények körét Szilágyi, Kányádi, Markó-versek, illetve a gyerekfolklór ihletõ darabjaiból építi, bõvíti folyamatosan. Emellett a Kaláka, Sebõ Ferenc, Bojtorján, Halász Judit és mások örökzöldjeivel szól a mostani és valamikori gyermekekhez. A hattagú zenekar elsõdleges célja, hogy hagyományos száraz hangszerekkel (nagybõgõ, furulya, mandolin, zongora, hegedû, gitár stb.), az élõ elõadásmód átütõ erejével közvetítse a magyar irodalom - Kányádi Sándor, Weöres Sándor, József Attila és mások - mûremekeit, és ez által ellensúlyozza a médiában jelenvaló, nem a gyermeki világnak szóló zenei és más audió-vizuális mûfajok egyeduralmát. A zenekar jelenlegi tagjai: Bogyor Attila (Bogyócska) - gitár, mandolin, ének, Bogyor Gábor (Gabi) -zongora, xilofon, Boér Tímea (Timi) - furulyák, ének, Oláh József (Joe) - ütõs hangszerek, Vitályos Lehel (Csövi) - nagybõgõ és Ferencz Anikó (Anikó) - furulyák, ének.
A Kelekótya együttes ezúton is köszönetét fejezi ki a Figura Stúdió Színháznak és alkalmazottjainak, hogy általuk részesei lehettek e felejthetetlen farsangi koncert-sorozatnak.


Bogyócska, Kelekótya
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 912. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.