Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.02.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 910. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.02.13. Közélet

Szégyen és gyalázat - ahogy az erdõvidékiek mondják!

Ez év február 3-án felhívtak Székelyudvarhelyrõl, hogy különbözõ orvosi vizsgálatokat végeznek ingyenesen, Baróton a Rózsa vendéglõben kerül erre sor, pénteken 2 órakor. A vizsgálatokat a R&R Serendipity kft. munkatársai végzik. Megkérdezték, hogy egyedül megyek-e, vagy viszek valakit magammal. Természetesen megmondtam, hogy a menyemmel megyek. Szeretném itt megjegyezni, hogy már több terméket vásároltam tõlük, régi nyilvántartott résztvevõ vagyok. Sajnos 2014. május 17-én vettem egy mágneses lepedõt, mivel úgy gondoltam, a fiamon, akinek súlyos balesete volt, tudok segíteni. Ezért külön, utolsónak maradtam, és kikértem az illetõ egyén (állítólag orvos) véleményét, elmondva a baleset minden mozdulatát, az öt mûtétet. Kikértem a véleményét is, mert 6000 lejrõl volt szó. Az illetõ azt mondta, lehet alkalmazni, de csak 15-20 percig. Ezzel szemben az orvos, aki a mûtétet végezte, azt mondta, amíg a lemez a fiam kezében van (3 év), addig nem szabad. Kérdem én, milyen felkészültsége van annak az embernek, aki ezeket a termékeket eladja. Meggyõzõdésem, meggyõzõdésünk, hogy a pénzünk kicsalása. Ezt azzal támasztom alá, hogy több vásárlóval beszéltem, akiket ugyanúgy, mint engem, becsaptak. Sõt, mi több, ezen a februári napon délelõtt 10 órakor újból felhívtak, hogy megyünk-e, én a postát akkor kaptam meg, és meghívó nem érkezett - ezt mondtam nekik - erre azt felelték, hogy vigyem magammal a személyazonossági igazolványomat, mert be vagyok programálva, én mondtam, hogy egyedül megyek. Így is történt, csakhogy nem engedtek be 2 óra 2 perckor. Mikor még azt is megmondtam, hogy délelõtt mit mondtak, az illetõ egyén kilökött az étterem ajtajától. Azt hiszem arról az illemtan óráról, ahol ezt tanították, hiányzott, valamint a lélektan-pedagógia elõadásokról, ahol azt tanítják, "mikor átlépted azt a küszöböt, ahol dolgozol, a többi munkád az ajtón kívül marad" (én így tanultam), ezt alkalmaztam a pedagógiai pályám alatt is. Ezt a beszélgetést sajnos még négyen végighallgatták, ismerve a személyemet. Mind az ötön lejöttünk elutasítva a lépcsõn, mivel két percet késtünk, ezért csak este 6-kor fogadnak. Mivel a vendéglõ közelében dolgoztam, sok összejövetelt szerveztem, láttam, hogy a terem fele se foglalt. Szomorúan vettem tudomásul az elutasítást, és még szomorúbb lettem, mikor a lépcsõk alján találkoztam jó ismerõsömmel, aki 88 éves, õ elõvette a meghívóját, és az ott levõk is igazolták, hogy meghívójuk van. Én kerestem telefonszámot a meghívón, de sajnos nem találtam.
Sajnos se a múlt évi, se az idei telefonszámon senki se jelentkezik (átverés). Elpanaszoltam az esetet a baróti nyugdíjas klubban, és ott azt mondták, jobb, hogy nem voltam ott, mert csak jobban kiborultam volna. Eddigi alkalmakkor talán nem volt ott orvos, de az utolsón dr. Gyulai Sándor elmondta a véleményét, és még sokan mások is. Gondolom ezen a példán tanulva sokan olyanok mint én, és akik ismernek, elgondolkodnak.

Tisztelettel,
Petõ Mária nyug. óvónõ
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 910. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.