Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.02.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 909. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.02.06. Aktuális hírek

Február 27-én, pénteken 19 órától A tékozló fiú címû nagysikerû sorsjátékot tekintheti meg a kedves közönség a baróti Városi Mûvelõdési Házban.
/Szinopszis/
Mindannyian idõnként megkérdõjelezzük a teljes szabadság, szabadosság modernkori vívmányait, a pénzzel megvehetõ pillanatnyi jólétet, álboldogságot. Azonban mindenkinek más és más pillanatban jön el a felismerés, hogy az ember legbelsõbb igénye mégis a pénzzel megfizethetetlen apai-nagyapai örökség, amely többé tehet bennünket egyszerû fogyasztónál, statisztikai adatnál, lélektelen költségvetési tételnél. Hitünk szerint ez a tiszta forrásból származó eredeti kultúra tesz minket többé, ez emelte ki az embert az állatsorból, ez tartotta a reményt a történelem túlkapásainak idején, és ez emelhet ki újra a fogyasztói társadalom lélektelen hajtásából. Hogy ismét hazatalálhassunk. Hiszen, Pilinszky szavaival élve, "Valamennyien tékozló fiúk vagyunk, azzal a különbséggel, hogy egyesek az atyai háztól eltávolodó, míg mások már a visszavezetõ úton járnak."
A tékozló fiú a népi kultúra, pontosabban a népzene és néptánc eltékozlását jeleníti meg. A tékozló fiú bibliai történetével párhuzamot vonva, az elõadás azt a folyamatot járja körbe, amely végeredménye napjainkban is tapasztalható: a közösségi élmény felszámolása, az igazi értékek bedarálása a rohanó világ és a fogyasztásra buzdító társadalom által.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 909. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.