Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.10.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 584. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.10.17. MűvelődésSzüretibál Baróton
Albert Egon.  Székelyföldnek legtöbb részén nem terem meg a borszőlő. Mégis ha-gyomány mifelénk is a szüreti bál, melyet minden évben Erdővidék falvaiban is megrendeznek. A múlt hétvégén, szombaton Baróton volt a sor. Néhány lelkes fiatal az idén is megszervezte városunkban a hagyományos szüreti bált.  Szombaton délután székelyruhás leányok és lovon ülő legények hívták meg a környék mulatni vágyó népét a városi Művelődési Ház nagytermébe, ahol reggelig állt a bál. A szervezők igyekeztek, hogy mindenki a lehető legjobban szórakozzon. Fontosnak tartják, hogy az ilyen jellegű rendezvények megszervezése tovább éljen, és ne vesszen feledésbe. Hiszen a mulatás mellett a hagyományőrzést is fontosnak tartják. E szép ünnep hangulatát sajnos nem minden ember érzi át, így nem tudnak felnőni a helyzet kívánta viselkedési formához, ami néha sajnálatos módon primitív formákban nyilvánul meg. Jó volna, ha az ilyen egyénekben tudatosulna, hogy az ehhez hasonló rendezvények nem a küzdőterek színhelyei.
A szervezők remélik, hogy a jövőben nem kerül sor ilyen jellegű incidensekre. Szándékukban áll továbbra is minden évben megrendezni a ha-gyományos szüreti bált. Sok sikert kívánunk hozzá!


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 584. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.