Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.01.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 907. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.01.23. Közélet

Banki kölcsön felvételéhez folyamodna Barót

Az egyik legforgalmasabb szakasz a buszmegálló felé vezetõ rész

A.E.A baróti tanács legutóbbi ülésének különféléjében tájékoztatta a testületet Lázár-Kiss Barna polgármester arról, hogy megtörtént a versenykiírás a baróti út- és járdafelújításokra, a nyolc jelentkezõ közül végül a brassói Consal cég ajánlatát fogadták el. Fellebbezés nem volt. Kiderült az is, hogy amennyiben a város elõteremti a munkálatokhoz szükséges pénzalapot, akkor a cég, még az idén, a tél beállta elõtt végezne a közel 1 km-es útszakasszal.

A szóban forgó cég egyáltalán nem kispályás, hiszen például Brassónak felét õk aszfaltozták le – erõsítette meg Lázár-Kiss, aki pár szóban beszámolt a licitrõl is, elmondva, hogy végül 20%-al esett az ár, így a munkálatok összértéke 2 millió százezer lej lesz afástól, (ez a keret összegnek picivel több mint 80%-a).
A választás végül azért esett a Consal-ra, mert egyedül õ tudta vállalni bizonyíthatóan olcsóbban a beruházást, a többi jelentkezõ esetében ez nem volt egyértelmû.
A szerzõdést még nem kötötték meg a céggel, erre akkor kerül sor, amikor a városnak meglesz a költségvetése.
A polgármester nem rejtette véka alá azt sem, hogy ahhoz, hogy ezt az összeget elõteremtsék, banki kölcsönhöz kell folyamodniuk, mivel a város nincs abban a helyzetben, hogy egymaga képes lenne finanszírozni egy ekkora volumenû beruházást. Kölcsönre mindenképpen szükség lesz, ha azt akarjuk, hogy az Új sortól, egészen a Bányász utca sarkáig aszfalt legyen, akkor ezt jóvá kell hagynia a tanácsnak.
Jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy melyik bankkal veszik fel a kapcsolatot, vagy melyik ajánlatát fogadják majd el.
Vass Csilla MPP-s tanácsos arra kérdezett rá, hogy miként állnak a víz- és csatornázási munkálatok. Jelen pillanatban a Szabadság téren kell még dolgozniuk, szándékukban áll a buszmegálló mögötti tömbháznegyed csatornázása. Ám mindenképpen csak ott fognak dolgozni a jövõben, ahol földút, és nem aszfalt van. Egyelõre a 2007-ben megnyert víz- és csatornahálózat pályázata teljesen kormányfüggõ, amennyiben adnak rá pénzt, folytassák idén is.

Aszfaltozni fognak a Szabadság tér egy részén is, az “Új sor” alsó végétõl  kezdenék...<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 907. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.