Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2015.01.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 906. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2015.01.16. Közélet

A.E. Egy száz lejes illeték bevezetését szavazta meg a baróti tanács RMDSZ frakciója, ami a hétvégi, valamint az ünnepnapi házasságkötéseknek a levezetési díja a hivatalba.
Az összeg azt a hivatalban dolgozó alkalmazottat illeti meg, aki ilyen alkalmakkor be kell menjen munkahelyére. A polgármester elmondta, hogy ez a pénzösszeg egyáltalán nem az õ fizetésének az emelésére kell, amikor õ tud, mindig eleget tesz kötelezettségének, inkább azt a, mondhatni minimálbéren dolgozó alkalmazottat akarja segíteni, aki hétvégenként be kell járjon emiatt, ezért gondolt erre a száz lejre - fogalmazott az elljáró.
Az elõterjesztéssel az MPP frakcióvezetõje nem értett egyet, a száz lej bevezetését egyáltalán nem látta jónak. Nagy István szerint, így is nagyon kevés házasságkötés van, a fiatal házasulandókat nem kellene ezzel az illetékkel súlytani. A polgármester válaszában elmondta: 2014-ben 40-en túl volt a házasság, amelybõl kb. húsz a hétvégeken volt megkötve, ha azt veszszük, hogy az az alkalmazott, aki a hét öt napjában van fizetve nyolc órában, emellett bejön azokon a hétvégeken, ez azt jelenti, hogy az év felében nem tudott magának hétvégén programot tervezni. Ezt nem tartom tisztességesnek, szerintem ezzel nem lesz probléma.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 906. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.