Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.12.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 903. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.12.19. Sport

Versenybeszámoló

Az általános iskolák megyei sakkversenyét vasárnap, December 7-én tartottuk a Baróti Gaál Mózes Iskolában.
A várakozásokkal ellentétesen, nagyon sok versenyzõ jelent meg a fiúk kategóriájában, számszerint 35. A lányok versenyére 12 versenyzõ íratkozott.
A megyei sakkversenyt már egy jó pár éve mi rendezzük, de eddig mindig zökkenõmentes volt a lebonyolítás. Az idén a nagy részvételi szám kezdeti nehézségeket okozott, mert sem sakkóra sem pedig sakktábla nem volt elegendõ, mivel a fiúknál gyakorlatilag kétszer annyi versenyzõ érkezett mint szokásosan.
Versenyzõink, mint általában jól szerepeltek és azt hiszem, hogy bátran kijelenthetjük, az évek során elért nagyon jó eredmények tükrében, a megyében talán a legjobbak vagyunk. 2000 óta mindig volt legalább egy megyei baj-nokunk (fiú vagy lány), de olyan is sokszor elõfordult, hogy mindkét bajnoki címet elhódítottuk, nem is egyszer, sõt az is megtörtént, hogy a fiúk képzeletbeli dobogóján csak barótiak voltak. Az idén a fiúk versenye a mi szemszögünkbõl kissé rosszabbul sikerült, mert csak két negyedik helyezést sikerült elérni, Grád Molnár Deák Ákos VIII.B és Szász Zsolt VII.B. személyében. Õk a lehetséges 11 pontból fejenként 7-et szereztek, megjegyzem, hogy a megyei bajnok 10 pontot gyûjtött. A lányok viszont nagyon ügyesek voltak és majdnem minden dobogós helyezést megszereztek. Nagy Szende VIII.B. elsõ helyezést ért el, maximális pontszámmal; Nagy Anita VIII.B. harmadik helyezést és Szabó Ágota VII. D. negyedik helyezést szerzett. Ha az iskolák közötti csapatversenyt nézzük, akkor az idén is a legtöbb pontot gyûjtöttünk össze. Jól szerepeltek még a csapat többi tagjai is: Kelemen Szilveszter 6,5 pont, Nagy Álmos 6 pont, Csog Szilárd 5,5 pont, Csog Szabolcs 5 pont, õk mind a végsõ sorrend felsõ harmadában végeztek, valamint Nagy Beáta aki 1,5 pontot szerzett. A baróti tanulókat Máthé Sándor-Zoltán testnevelõ tanár készítette fel.Mindent összegezve, úgy a szervezés, mint az eredményesség szemszögébõl nézzük újra egy sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött.
Dicséret illeti a megjelent baróti versenyzõket az elért eredményekért, de azt is meg kell említenem, hogy õk bizonzos szervezési problémákat is felvállaltak (asztalok, táblák, órák elrendezése és beállítása, stb.). Köszönet érte.

Máthé Sándor-Zoltán, a verseny szervezõje
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 903. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.