Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.12.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 901. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.12.05. Közélet

Barangoltak a baróti általános iskola speciális tagozatának kisdiákjai

A 2014-és év októberében, a Háromszéki Közösségi Alapítványhoz benyújtott pályázati kérésünk sikeres elbírálása következtében, november 15-én a baróti Gaál Mózes Általános Iskola speciális tagozatán tanuló 18 kisdiák (Elõkészítõ I-IV.F összevont, és az V.F. speciális osztályok diákjai), elindult, hogy feltérképezze Háromszék nevezetességeit. Reggel 9 órakor indultunk az iskola elõl.
A kisdiákok nagyon izgatottak voltak, hiszen nagyon sokuknak még autóbuszon sem volt alkalmuk utazni. Csodálták a kanyargós utat, a sokszínû házakat, a nagyerdõt. Elsõ állomásunk a Sepsiszentgyörgyi Vadászati Múzeum volt, ahol a gyermekek megcsodálhatták a Székelyföldi Vadászati kiállítást.
Ez a kiállítás az elsõ olyan seregszemle, ahol a páratlanul gazdag vadállományunk legértékesebb trófeái vannak bemutatva. Ez a bemutatás tematikusan tagolt, jelen van a Kárpát-kanyar dioráma, Afrika terem, selejt trófeák terme, vadászszoba, medve barlang, állatsimogató. A Kárpát-kanyar dioráma nyûgözte le a legjobban a kisdiákokat, hiszen a nálunk élõ állatok sokféleségét mutatja be, természetes környezetben. Az Afrikai diorámát is szájtátva csodálták, hiszen a szavannák gazdag állatvilágával most találkoztak elõször, életnagyságban láthatták az oroszlánt, a kafferbivalyt.
A kiállítás megtekintése után megebédeltünk, és szaladgáltunk a város parkjában. Innen utunkat, a Csernátoni Falumúzeum fele vettük. A múzeum kapujában Haszmann Pali bácsi fogadott hatalmas mosollyal. A gyermekek élvezettel hallgatták meséjét a kopjafákról, a falu nagy szülöttjeirõl, Bod Péterrõl és Végh Antalról, a székely parasztházakról, a székely kapukról, a vízimalomról. A gyerekek betekintést nyerhettek a régi falusi élet hangulatába.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 901. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.