Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.11.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 900. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.11.28. Közélet

Életveszélyes a baróti külsõ ANL-s tömbház?!

A beomlott mennyezeten kívül az elõszobában nem történt jelentõs anyagi kár, és szerencsére emberi sérülés sem

A.E.Lapunk hasábjain több alkalommal tettük közzé a külsõ ANL-s tömbház lakóinak panaszait, mi több, aggodalmait azzal kapcsolatosan, hogy repedeznek a falak a lakásokban, amelyeknek – véleményük szerint –, komoly következményei lehetnek. Feltételezéseik, úgy tûnik, nem voltak alaptalanok, hiszen múlt vasárnap, az egyik ott lakó, kétgyerekes család elõszobájában, minden elõjel nélkül leomlott a plafon.

Az érintett, Gere Imola, vasárnap délután otthon tartózkodott két kisgyermekével, amikor hatalmas robajjal leköltözött a több mint kétméter magasan levõ mennyezetrõl a három centiméter vastag vakolat az elõszobában. Az anya elmondása szerint áldott szerencse, hogy a két állandóan mozgó és játszadozó kisgyermeke nem tartózkodott akkor a helyiségben.
Rákérdeztünk arra, hogy volt-e valami elõjele annak, hogy le fog esni a vakolat, az anyuka szerint semmilyen jel nem utalt arra, hogy ilyen is megtörténhet, még egy repedés sem volt sehol a plafonon – emlékezett vissza. A házban repedések csak a kicsiszobában jelentek meg, de azt kõmûves férje kijavította, így oldva meg a repedés problémáját.
A károsult elsõ útja hétfõn a Polgármesteri Hivatalhoz vezetett, ahol biztosították afelõl, hogy a kárt megtérítik, és ki is küldenek egy szakembert, aki megjavítja a plafont. Gere azonban azt szeretné, ha a munkálatot a jelenleg külföldön tartózkodó férjével csináltatná meg, – mint mondotta –, jobban bízik az õ munkájában. Természetesen a munkálatot a hivatal fizetné.
Szerkesztõségünk több alkalommal próbálta kikérni a Polgármesteri Hivatal illetékeseinek hivatalos álláspontját ez ügyben, sikertelenül. Felmerült kérdéseinkre: Ki vállal ezért felelõsséget, illetve, hogy a kárt milyen pénzbõl térítik meg, mi több, valóban életveszélyes-e a külsõ ANL-s tömbházban lakni? - hivatalos választ lapzártánkig nem kaptunk.

       <<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 900. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.