Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.10.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 895. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.10.24. Közélet

A baróti  EMNP-EMNT székháza, sülyed a hajó, vagy csak természetes kiválasztódás történik a Néppárt helyi csúcsvezetésében?  

A valódi okokat egyelõre mindkét fél elhallgatja

A.E.Hétfõn rendkívüli tanácsülésen derült fény arra, hogy ezentúl független képviselõje is lesz a tanácsnak. A hírt a polgármester, Lázár-Kiss Barna jelentette be, múlt héten a bibarcfalvi képviselõ, Kencse Sándor (EMNP) arról tájékoztatta, hogy ezentúl tanácsosi tevékenységét függetlenként kívánja folytatni, és kilép a Néppárt frakcióból. Szándékát írásban is közölte a hivatalnál. A közölt hír egyeseket talán kevésbé, másokat viszont váratlanul érintett az ülésen, köztük éppen az EMNP frakcióvezetõje Szép Béla volt az, aki állítólag semmit nem tudott kollégája e lépésérõl.
Kencse kiválásával, a Néppárt frakció gyakorlatilag megszûnt, az ülés végén Nagy István, az MPP frakcióvezetõje felajánlotta a két ellenzéki tanácsosnak, hogy csatlakozzanak hozzuk, és együtt alakítsanak frakciót.
Kencse Sándor készségesen állt a sajtó rendelkezésére, ám azt nem volt hajlandó elárulni, hogy tulajdonképpen melyek voltak azok az okok, ami miatt meghozta döntését. A megfelelõ idõben majd kitálal a sajtónak is - ígérte -, ha most, a választások elõtt két héttel kiáll, és elmondja okait, az nem lenne etikus Szilágyi Zsolt Néppártos államelnökjelölttel szemben.

Hasonlóképpen nyilatkozott Szép Béla, a Néppárt frakcióvezetõje és baróti elnöke is, az õ meglátása az, hogy mint minden normális családban, vannak nézeteltérések, úgy egy párton belül is akadhatnak súrlódások, ám ezt jobb megoldani egymás közt, minthogy a nyilvánosság elõtt pocskondiázzák egymást, a választások elõtt.
Kencse Sándor – aki amellett, hogy tanácsos, az EMNP-nél a Széki elnöki tisztséget is betölti, valamint a baróti szervezet alelnöke is, tehát mondhatni oszlopos tagról van szó – elmondta, döntésével kivárt egészen az utolsó pillanatig, (október 16), az, hogy idáig eljutott, egy hosszú folyamat eredménye, és hogy kilépett a frakcióból, arról valóban senki sem tudott a párton belül.
Elhatározásában nem befolyásolta egyik vagy másik párt (RMDSZ, MPP) sem, nem is zsarolta meg senki, azt viszont elárulta, hogy majdnem másfél hónapot várt arra, hogy a helyi szinten, a párton belül felmerülõ problémákat meg lehessen tárgyalni a párt országos vezetõségével, de nem sikerült tárgyalóasztalhoz ülni senkivel.
Az ex EMNP-s tanácsos szilárd meggyõzõdése, hogy függetlenként is ugyanúgy, -ha nem jobban - tudja majd képviselni azt a közösséget, amely õt megválasztotta. Mandátumát többek között ezért nem adja vissza, hiszen ennyivel tartozik annak a közel 250 választónak, szavazatnak, melyet õ hozott a pártnak - fogalmazott. Ennyi párttapasztalattal a háta mögött szeretné, ha minél több független tanácsos lenne a városi tanácsban.
Szép Béla, az EMNP helyi elnöke szerint, mivel Kencse Sándor a Széki elnök, elvárta volna, hogy errõl a lépésérõl tájékoztassa a helyi vezetõket. Ez egy jó vezetõnek a kvalitása, ellenben Kencse itt alulmaradt, és ez a lépése õt, mint leadert minõsíti, mielõtt bármit is mondana az EMNP-rõl, azt jól gondolja meg, ne felejtse el, hogy a mindenkori tagok maguk a Néppárt. Mi több, egy magára valamit adó ember, nem tesz ilyen dolgot, kampányban a választások elõtt két héttel, Szilágyi Zsolttal szemben. Szép elmondta azt is, hogy mint családapára, Kencsére továbbra is mély tisztelettel néz fel, de mint politikusra és vezetõre, már nem tud így tekinteni, - ennek ellenére szeretné a problémás kérdéseket átbeszélni vele.
A hogyan továbbal kapcsolatosan a meglátása az, hogy jelen pillanatban az EMNP-nek fontosabb dolga is akad, ez a két hét a kampányról szól, most itt kell helytállni, a választások után majd természetesen leülnek érdemben tárgyalni, az MPP-vel is.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 895. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.