Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.10.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 894. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.10.17. Közélet

A baróti akadálypálya álma, és egyéb helyi problémák

Egy pozitív példa: Nagyszebenben ezt így oldották meg

A fiatalság egyik régi óhaját ajánlanám a mostani városvezetés figyelmébe, a BMX-esek, gördeszkások, rolleres és görkorcsolyás fiatalok régi vágya, hogy néhány "akadály" felállításában besegítsen a város, és nekik, velük megcsinálnák az akadálypályát, akár az új ifjúsági parkban, vagy egy erre megfelelõ más helyen.
Számomra érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy pl. miért kell az ügyeskedõ, akrobatikus hajlamukat gyakorló BMX-es és gördeszkás, görkorcsolyás fiataloknak itt-ott, a sima aszfaltos utakon, az autók között, vagy különbözö veszélyes helyeken, mint pl. a rendõrség melletti "Uj Soron", vagy a Diószegi pékség boltja elõtt ügyeskedniük, amikor az új, ifjúsági park közepén most semmi sincs, sem padok, sem virágok, csak gyommal benõtt kavicsos terület, amit oda lehetne adni a fiatal ügyeskedõknek. Esetleg kaláka munkával és sponzorok segítségével felszerélhetnék maguknak, igényeik szerint a gyakorló pályát, mint a szebeniek is tették ézt már évekkel ezelõtt, amit le is fotóztam mintának a barótiaknak (mellékelt fotó). Idõközben megtudtam a fiúktól, hogy az iskola udvarán egykor volt ilyen pálya, de most nem használható. 3-4 évvel ezelõtt, valóban létezett egy, kicsinyített formában, amit az Ex-For cég segítségével, kalákában készítettek el, de valami építkezés során erre a kis pályára hordták, öntötték az építkezési hulladékot, meszet, kavicsot stb., és már nem lehetett használni. Ha most kapnának egy sima felületû, aszfalt, vagy betonnal takart pályát, õk egy kis önkormányzati segítséggel, és az Ex-For szponzorizálásával újból megcsinálnák maguknak ezt a pályát, mint a szebeniek is tették. De van itt egy másik probléma is, tisztelt hölgyek és urak. Figyelemmel kísértek-e már egy kisbabás anyukát, vagy nagymamát a Kossuth fõutcán babakocsival haladni pl. a Poliklinikától a Kórházig? Vagy egy kerekes székes, mozgáskorlátozottat ugyanezen az útvonalon haladni próbálni? Vannak azért még közérdekû létesítményeink, amelyek hajdanán az "átkos" szegényesebb idõkben másképpen, jobban mûködtek, mint ma, amikor semmire sincsen elég pénz, mint pl. a rendõrség és a kórház közötti gödrös járdák aszfaltozására, de ellenben akad pénz a jelenlegi helyzetben is a luxusnak számító központi autóparkoló "piskóta" kövezettel való kirakására. Miért nincs pénz pl. a város temetõjére, Pap és más feredõkre, mint pl. bibarcfalvi, de ott van a baróti strand, na az most: hideg vagy langyos? Mi van a napkollektorokkal?! A 21-dik században vagyunk kérem, nem lehet, mert már igen gyanús állandóan a - nincs pénz - varázsszót hangoztatni mindenre, mint 2012 elõtt, amikor a megyeelnökkel való konfliktus miatt büntették a "rosszul" választókat, most meg miért másért, nincs pénz?
Honfitársi üdvözlettel: Erdõs István
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 894. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.