Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.10.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 894. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.10.17. Művelődés

“Valaki jár a fák hegyén”

Október 14-én, 10 órai kezdettel rendeztük meg a Székelyföldi szerzõk napja alkalmából megszervezett, Kányádi Sándor verseivel ízesített, színesített szavalóversenyt, amelynek mottójaként egyik Kányádi verscímet választottuk: "Valaki jár a fák hegyén".
A szavalóverseny résztvevõi voltak az Erdõfülei és Bardoci V-VIII. osztályos diákok, összesen 16-an (8+8). Gyönyörûen szavaltak, és volt, aki megzenésített változatban adta elõ a verset, majd miután lejárt a szavalóverseny, összehoztunk két-két csapatot, amelyeknek az volt a feladatuk, hogy keszítsenek egy-egy illusztrált panót, ahol segítségük lehetett Kányádi életeseménye, versei, hogy ezáltal is jobban megismerhessük magát a költõt, beszúrtunk egy keresztrejtvényt, ahol egy Kányádi verscím volt a rejtely. Izgalmas, szeretetteljes, kellemes napot töltöttünk együtt, "itthon" voltunk, "együtt" a könyvtárban.
A díjazottak: I. díj Boga Zsombor, Erdõfüle, II. díj Bedõ Emõke, Erdõfüle, III. díj Bedõ Judit Rozália, Erdõfüle. Különdíj: Kovács Emõke, Erdõfüle. Dicséretben részesültek: Farkas Laura, Kolumban Lídia, Bardocz Attila, Bardoc Gábor, Máté Gergõ, Szász Zsanett, Varga Renáta, Nyisztor Helga - Bardoci Ált. iskola, Dénes Orsolya, Nagy Sarolta Aletta, Szõcs Bernadett és Gáspár Csongor - Erdõfülei Ált. iskola. Felkészítõ tanárok: Fosztó Annamária és Gyerõ Réka. Ezzel a szavalóversennyel is próbáljuk a könyvtárba csalogatni a gyerekeket és felnõtteket, mert a könyvtár nemcsak egy könyvlerakat, hanem élet és kaland várja az olvasót.
Tokos Eszter könyvtáros
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 894. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.