Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.10.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 894. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.10.17. Közélet

A négy nap alatt 2.597 személyt vizsgáltak meg

dr. Szilágyi Ferenc-Ákos családorvos,  Lázár-Kiss Barna polgármester és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, átveszi dr. Lõrincz Ambrus kardiológus fõorvostól (középen) az adományt.

A.E.Lapunk hasábjain a múlt héten már részben beszámoltunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, Hetényi Géza Kórház négy orvosa és tíz asszisztense által végzett ingyenes orvosi vizsgálatokról. Az összesített adatokról pénteken, a baróti polgármesteri hivatal tanácstermében sajtótájékoztató keretén belül számoltak be az orvosok.
A sajtótájékoztatón kiderült, bizony óriási hiányosságok vannak a romániai egészségügyi rendszerben, ennek ellenére azt tapasztalták, hogy az itteni háziorvosok, a lehetõségeikhez képest, nagyszerûen végzik munkájukat.

A négy nap alatt a köpeci dr. Ágoston István családorvos, és a vargyasi dr. Szilágyi Ferenc-Ákos rendelõjében összesen 2.597 személyt tudtak megvizsgálni, de ha még maradnak egy hetet, akkor is túlórázniuk kellett volna, mivel akkora volt az igény a környéken az ingyenes orvosi vizsgálatok elvégzésére.
Az eredményeket minél hamarabb a háziorvosok rendelkezésére bocsájtják, remélve, hogy ezzel is segíteni tudják az itteni kollégák munkáját is - fogalmazott dr. Lõrincz Ambrus, fõorvos, aki arra figyelmeztet mindenkit, az egészség megõrzése a megelõzés, ami rendszeres szûrõvizsgálattal érhetõ csak el. A beteget pedig rá kell ébreszteni arra, hogy a rendszeres gyógyszeres kezelés nem ördögtõl való.
Voltak olyan esetek, például daganatos megbetegedés esetében, amit, ha most nem vesznek észre, akkor akár a páciens életébe is kerülhetett volna. Daganatos megbetegedést hat esetben találtak.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 894. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.