Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.10.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 894. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.10.17. Közélet

A türelem rózsái, bizony néha nagyon szúrósak

A.E.Nem is olyan régen az egyik városatya, tanácsülési felszólalásában elmondta, reméli, eljön az az idõ, amikor sokkal rendezettebb városkép fogadja majd az itt élõt, vagy az erre járót, mint ami mostanság van nálunk. Az általa felvázolt, megálmodott virágos gruppok, zöld övezet, rendezett járdák, utak, a csapokon folyó tiszta víz álomképére úgy tûnik, egyelõre úgy a tanácsosnak, mint az itt élõknek még várni kell, ugyanis idén tovább folytatják a víz- és csatornázási munkálatokat, tehát tovább ásnak-temetnek, majd újra ásnak...

A város valóban egyre inkább egy építési övezetre hasonlít, legalábbis azok a negyedek, ahol több hónapja már, hogy eldolgoznak a vezetékek, aknák lerakásával, befödésével. A lakók, természetesen ahogy telik az idõ, egyre türelmetlenebbek, és egyre többen kérdõjelezik meg, hogy itt egyáltalán lesz valaha normális élet, a rendezett városképet illetõen. Az autóvezetõk nem értik a lassan indiai szintre visszasüllyedt közlekedési állapotokat, a gyalogosoknak pedig elegük kezd lenni a porból, sárból, és a botorkálásból, a csõszakadások miatti kútra járásokból. Lázár-Kiss Barna polgármester továbbra is türelmet kér, mondván, még akad munka bõven, most nem állhatnak le a munkálatokkal, tisztában van a kialakult nehéz és kellemetlen helyzettel (ezzel remélhetõleg a lerakáson dolgozó cég is tisztában van-szerk. megj.). Jelenleg a lekötések folynak, ezért vannak annyi helyen felásva az érintett negyedek utcái. Amint ezzel végeznek, visszatakarnak mindent, és állítólag átmenetileg megszûnhetnek az úttorlaszok, “fekvõrendõrök”. A kérdés csak az: mikor?


Baróton a Mária Gyógyszertár elõtti útkeresztezõdésnél jó ideje, hogy nem lehet normálisan közlekedni, se autóval, sem gyalogosan.  Az illetékesek ígérik, egy héten belül eltûntetik az útakadályt . 

A Bányász utcai “körforgalom”, nyár eleje óta nem lehet tudni, hogy mi készül ide, de valakit egyáltalán érdekel, hogy hónapok óta, hogyan lehet itt közlekedni
autóval? A polgármester szerint semmi nem készül, csupán a Bányász utca külsõ felén nem tették még le a csatorna vezetéket, ezért van szabadon hagyva az akna.

Apró észrevétel, de talán lényeges, az Új Soron tavasszal rakták le a vezetéket, a felszedett járdaszegély októberben még mindig a járdán dekkol, vajon ott van a helyük?

Piac utcai állapotok: útlezárás. Itt is lassan két hónapja, hogy nagyon dolgoznak, csak bírja az utcabeli cérnával a munkatempót.  Az illetékesek állítják, ez nem  megy olyan gyorsan, mint ahogyan sokan szeretnék. <<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 894. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.