Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.04.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 609. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.04.17. Közélet

Mibõl finanszírozzuk az intézményeink
mûködtetését?
A.E. Dr. Ágoston István, a baróti helyi tanács tagja, örömét felyezte ki a legutóbbi ülésen, mivel elõrelépések történtek a szemételszállítás ügyében, illetve a tûzoltó park kialakításával kapcsolatban. A hónapogik tartó viták után azon kezdtek gondolkozni, hogy miként fogja majd más elvinni a szemetünket, így egy gondal kevesebb lesz a városnak, ez mindenképpen pozítiv irányba mutat:
Az ehhez hasonló folyamatoknak mind az elejét, mind a végét látni kell, ebbõl kiindulva, ha figyelembe vesszük a város jelenlegi anyagi helyzetét, akkor elmondhatjuk, hogy ez a mostani költségvetés nem olyan rossz. Egyetértek azzal is, hogy terveket kell elkészíteni, fel kell készülni a fejlesztésekre, a pályázatokara, két, három vagy ötszázalékos önrésszel óriási fejlõdést tud generálni a város. Azonban figyelnünk kell a Kórház és az Öregontthon kérdésére is, ezt minél hamarabb meg kell oldani. Valamilyen fejlesztési stratégiánk kell, hogy legyen ezzel kapcsolatban. Hiszen jelenleg olyan minõséget biztosítunk Erdõvidék lakosságának, aminek a finanszírozásának, fenntartásának érdekében tudnunk kell, hogy hogyan lépünk tovább.
A jelenleg épülõ Iskola Campus fenntartási költségeit is meg kell nézni, hogyan bírja el ezt Barót. Hisz megtörténhet, hogy felépül az egész, de nem tudjuk majd mûködtetni.
Ilyen helyzetbe kerülhet a Múzeum, a Városi Mûvelõdési Ház, az Ifjúsági Központ. Jelen pillanatban ezt a terhet a város nem fogja hosszútávon elbírni. A vízhálózattal kapcsolatosan is jó lenne, ha integrálódnánk valamilyen szolgáltató irányába. Ezekre a problémákra idõben rá kell készülni – hívta fel a figyelmet a tanácsos.  


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 609. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.