Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.10.10.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 893. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.10.10. Aktuális hírek

Az utóbbi idõben megyénkben több telefonos csalást jelentettek, a csalók a “DIICOT (Szervezett Bûnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság) ügyész” módszert használják. Egy ismeretlen személy Popescu Ionuþ ügyészként mutatkozik be telefonon közintézményeknél, általában polgármesteri hivataloknál, és adatokat kér a környéken található, olyan cégekrõl, akik rendelkeznek mobiltelefon kártyát feltöltõ gépezettel. A hihetõség kedvéért látható számról hív a csaló, és közli, hogy létezik egy dosszié csalás vádjával, mely érdekében kivizsgálást kell végezniük, ezért szükségük van a cégek és az alkalmazottak nevére és telefonszámára, melyek ilyen gépezettel rendelkeznek. Az adatok megszerzése után a csaló kapcsolatba lépik a cég alkalmazottaival, és bizalmukat kihasználva, azzal az ürüggyel, hogy ellenõrzi a gépezetet, próbál feltöltõ kódokat kicsikarni tõlük.
A rendõrség óvatosságra int ilyen esetekben, ne adjanak ki ilyen információkat telefonon! Az alkalmazottak könnyen megtéveszthetõk, hiszen a csaló tudja a cég teljes nevét, és az alkalmazottak nevét és telefonszámát is. Ne árulják el a feltöltõ kártyák számát, függetlenül attól, menynyire meggyõzõen kérik!<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 893. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.