Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.10.03.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 892. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.10.03. Közélet

Segítség a kis- és közepes nagybaconi gazdáknak

A pályázat útján megvásárolt, és a közbirtokosság által felújított, tíz éves silózó munka közben. Orbán Miklós, az Agrosic Egyesület elnöke reméli, hogy jövõre a teljes szezonban a helyi gazdák rendelkezésére áll majd

A.E.Egy évet késett, de a helyszínen levõ gazdák és szakemberek úgy vélik, megérte türelmesen várni, mert ezzel a silózógéppel új távlatok nyílhatnak meg a nagybaconi gazdák elõtt. A Kovászna Megye Tanácsa és az Agrosic Közösségek közti Társulás által vásárolt silózó kombájnt kedden, ünnepélyes keretek között adták át a helybeli Szarvasmarhatartó Egyesületnek, és a Nagybaconi Közbirtokosságnak.

Nagy József, a megyei tanács alelnöke az átadón úgy fogalmazott: “Az egyesületet azért hozták létre két évvel ezelõtt, hogy olyan gazdákon is tudjanak segíteni, akiknek nincsen lehetõsége arra, hogy saját gépparkot vásároljon magának.”
Nagybacon az elsõk között volt, aki megtette a lépést affele, hogy silózó kombájn-t igényeljen, talán nem meglepõ, hiszen Nagybacon országos szinten is élen jár a szarvasmarha tenyésztésben. Ahhoz, hogy ez fenntartható legyen, mi több, az ágazat fejlõdni tudjon, szükség van jó minõségû silóra, ami jó minõségû tejet eredményez: „A silózónak köszönhetõen egy újabb problémát sikerült megoldani: jövõtõl a megfelelõ idõben el lehet végezni a silózást. Emellett a közösségi összefogás elindítása is célunk a gépek által, hogy a kis és közepes gazdák együtt eredményesebben tudjanak dolgozni.” - mondta Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezõgazdasági Igazgatóság vezetõje.
Simon András, a község polgármestere, Bocskor László, a Nagybaconi Közbirtokosság vezetõje, és Szilágyi Bartha Gábor, a Nagybaconi Szarvasmarhatartó Egyesület elnöke is örömmel fogadták a gépet, amely fû silózó asztalának köszönhetõen még hasznosabbnak bizonyul.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 892. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.