Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.09.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 890. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.09.19. Művelődés

A természetfotózás és filmezés nem a rohanásról szól

Úgy tûnik, a baróti közönség fogékony a természetfotók iránt, Bereczki Barna és Gál László tárlatmegnyitójára kedden sokan látogattak el

A.E.Különleges világba kalauzolta el a szemlélõt kedden este, az Erdõvidék Múzeumában megnyitott, Tájak és vadak emberszemmel címû fotókiállítás. Az esztétikai élmény mellett, az érdeklõdõk betekintést nyerhettek a természetfilmezés világába is, amelynek egyik üzenete: nagy rohanásunkban álljunk meg egy pillanatra, és figyeljük az erdõ csöndjét, az évszakok változását, a fény játékát, a szél rezdülését, az erdõben, mezõben élõk neszét.

Bartha Zsolt, Kézdivásárhelyen élõ fotómûvész, megnyitó beszédében úgy fogalmazott: “24 éve foglalkozom természet- és vadfotózással, és nyugodtan ki merem jelenteni, hogy le a kalappal az itt kiállított, és bemutatott anyag elõtt. Mindenik kép mögött rengeteg munka és áldozat van, ezek az alkotások, filmek, nem úgy születnek, hogy kimegy az ember az autóval a közeli hegyre vagy az erdõbe, és elkezd kattogtatni, ez sokkal több ennél”.
A kézdivásárhelyi Bereczki Barna természetfotózással foglalkozik, Gál László eleinte fotózott, idõvel áttért a természet- és vad filmezésre, elért eredményeikrõl a két mûvész visszafogottan és szerényen nyilatkozott, az mindenképp sokatmondó, hogy munkájukra a National Geographic is felfigyelt. Ennek ellenére nem tartják fotómûvészeknek magukat, õk továbbra is egyszerû természetjárók. Céljuk, hogy megmutassák az embereknek a természet igazi vad és felülmúlhatatlan szépségét, vadságát, egyszerûségét.
A kiállítás végén bemutatták Gál László, Wild Transylvania természetfilmjének elsõ részét, Erdei álom címmel.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 890. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.