Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.09.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 888. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.09.05. Közélet

100%-os siker a reál osztályban

Sz.Réka Az õszi, pótérettségi vizsga augusztus 18-án vette kezdetét a szóbeli vizsgákkal, és augusztus 29-ig tartott. Ezt követõen szeptember elsején tették közzé az eredményeket, 2-3-án azok, akik nem voltak megelégedve az eredménnyel, fellebbezhettek.
A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumban összesen negyvenhat diák vállalta a pótérettségi vizsgát, közülük többen a korábbi évfolyamokból kerültek ki. A negyvenhat vizsgázóból kilencnek sikerült átmenõ osztályzatot elérnie, heten az idei, ketten a korábbi évfolyamokon végezték tanulmányaikat. A legtöbbjüknek román irodalomból kellett újravizsgázniuk, de volt olyan is, aki az általánosán szeretett volna javítani, ezért két tantárgyból is vállalta, hogy újból megméretteti magát.
Dimény János, az intézmény igazgatója elmondta, az idén, reál osztályban végzõ diákok egyike, akinek románból nem sikerült átmenõ osztályzatot elérnie, az õszi pótérettségin sikeresen vizsgázott, így örömmel közölheti, hogy a reál osztály átmeneti aránya ezzel 100%-os. Elmondta, véleménye szerint ez megyeszinten is kiemelkedõ eredménynek számít. Ugyanakkor bebizonyosodott, hogy ahol megfelelõ a diákok mérése, értékelése, illetve a hozzáállása, ott lehet szép eredményeket elérni.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 888. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.