Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.08.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 884. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.08.08. Aktuális hírek

A rendezvény célja összefogni a Székelyföldi lovas közösség minden ágában tevékenykedõ magyar nemzeti érzelmû lovasokat és közösen körbevinni lóháton egy jelképes stafétát (gps készülék és kis székely zászló) Székelyföld etnikai határai mentén.
Az esemény idõpontja 2014. augusztus 15-16-17, a Staféta Csíkcsicsóból indul pénteken reggel 05:00 órakor Gyergyószék felé. Kovászna megye határáig a Vargyasi tetõre kb. szombat déli 12 órakor érkezik. Kovászna megye határán a Vargyasi Csillagkövetõk civil egyesület lovasai veszik át a stafétát a Hargita megyei lovasoktól, és viszik azt Vargyason át Barót Vargyas felõli bejáratáig, ahol a Székely Virtus Hagyományõrzõ Egyesület baróti csapatának huszárjai várják õket és tovább lovagolnak a Stafétával Szárazajtáig. Erdõvidéken a Staféta ünnepélyes fogadására kerül sor Vargyason, Barót bejáratánál és Szárazajtán, felkérjük a környékbeli falvak lakosait, hogy csatlakozzanak és kísérjék el õket, ameddig lovaik ereje és idejük engedi.
Azon Erdõvidéki lovasok, akik a rendezvényhez szeretnének csatlakozni kísérõként, forduljanak a következõ elérhetõségekhez: Jakab Kevend elnök Székely Virtus Hagyományõrzõ Egyesület 0758-050861-minden régióból, Dr. Farkas Domokos Csillagkövetõk civil egyesület 0744-753548, Vargyas környékérõl, Tófán András Székely Virtus Hagyományõrzõ Egyesület Erdõvidéki csapatvezetõje 0755-934 673. A rendezvény üzenet: így kívánjuk megmutatni, hogy Székelföld igenis létezik.
A rendezvényen több mint 200 lovas vesz részt, a tervezett táv 500 km körüli, Kovászna megyében mintegy 17 órát tartózkodik a staféta, szombat déltõl vasárnap hajnalig.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 884. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.