Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.08.01.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 883. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.08.01. Művelődés

A néptánc bûvöletében

Sz.Réka A nagybaconi Pásztortûz Egyesület és Néptánccsoport szervezésében IV. Alkalommal tartották meg Nagybaconban a Barátság Tánclépésben elnevezésû néptánctalálkozót - értesültünk Dimény Olgától, az egyesület elnökétõl.

A néptánctalálkozón hat együttes vett részt: a Dobó Erdõfülébõl, a Hajnalcsillag Olasztelekrõl, a Búzavirág és Bóbita együttesek Bibarcfalváról, a Pipacsom Csombordról (Fehér megye), a Csurgó Magyaróról (Hargita megye), valamint a helyi Pásztortûz együttes négy csoportja. Mindegyik együttes több csoporttal érkezett, összesen kétszáz gyerek vett részt a találkozón.
A gyülekezõt szombat délelõtt tartották 11 órától 12-ig, majd énekelve felvonultak a település utcáin, minden utcasarkon egy táncot járva. A tánchoz szükséges élõ zenét a csombordi és magyaródi zenekar biztosította.
Egy órától öt óráig minden táncegyüttes bemutatta az általa tanult táncot, az együttesek több csoporttal érkeztek, ezért összesen tizenhat tánc került színpadra. Az ünnepséget este nyolc órától táncház zárta. A megéhezett táncosoknak a Pásztortûz Együttes alelnöke, Rebeka Dóra egy nyolc méteres túrós puliszkával kedveskedett, melybõl mindenkinek jutott.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 883. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.