Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.07.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 882. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.07.25. Közélet

Miért hallgatták el az árverést ?!

Megdöbbenve olvastam a július 17-i, csütörtöki, egyik megyei újságban a következõ cikket: "Árverezték a Baróti Tanács javait", illetve az Erdõvidék lapban a következõt: "Árverezik a bibarcfalvi borvízfürdõt ".

Ezen hírek arra késztettek, hogy tollat ragadjak a kezembe, és leírjam egyéni véleményemet, illetve kérdéseimet ezzel kapcsolatban. Hogy jutott az ügy idáig, hogy a Baróti Tanács javai dobra vannak verve? Ki a felelõs érte? Hogy nem lehetett megoldani békésen, per nélkül az ügyet? Hol voltak a Baróti Tanács képviselõi, akiket a baróti nép azért választott, hogy képviselje õket, és javaival úgy gazdálkodjék, hogy az a köznek hasznára legyen? Miért nem hozták idáig a baróti nép tudomására az árverést? Miért csak egy pár polgár tudott róla? Miért nem hívtak népgyûlést össze? Nem fáj-e a volt polgármesternek, vagy a jelenleginek, hogy a Tanács vagyonát prédára engedték? Így képviseltek? Nincs ennek háttere: egyéni érdekek, hanyagság, stb… ?
Nincs-e a kertben kiskutya? Miért történt szûk körben az árverés? Szerintem az árverésekkel az egész adósság nincs megoldva, és még sok tartozás, fizetnivaló maradt hátra. Hogy lesz az kifizetve?
Javaslom, hogy a volt polgármester, valamint a jelenlegi mondjanak le, ha úgy érzik, hanyagság volt bennük ezzel kapcsolatosan.
Magam is hiszem, hogy sok más választópolgár véleménye az, hogy azért jutott a polgármesteri hivatal ilyen helyzetbe, mert a képviselõink még mindig folytatják a választási kampányt. Soha semmiben nem tudnak egyet érteni. Vita van vita hátán, de eredmény mégsincs!
Javaslom a SIGAPRESS RT-nek, hogy a hátralevõ adósságba foglaltassa le a végrehajtókkal a Baróti Polgármesteri Hivatal székhelyét, együtt a két polgármesterrel, valamint a tisztelt képviselõkkel, mert csak így képviselték a baróti népet. Az ügy - szerintem - képviselet nélkül is eldõlt volna.
Teszem fel továbbra a kérdést, hogy mi lesz az iskola CAMPUS épületével, amit már 25 éve - konzerválás hiányában - marcangol az idõjárás. Ezeket a sorokat nem azért írtam le, hogy valaki megharagudjék, de látom minden nap, a város gondjait. Gyenge eredményt értünk el mindenben, mert ahol nincs EGYETÉRTÉS, JÓINDULAT, TISZTELET, GYENGE az eredmény is.
                                                                                                                                                                                                                                                                                         Tisztelettel: Müller József
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 882. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.