Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.07.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 882. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.07.25. Közélet

Pontos kimutatást kér az ellenzék a Transloctól

A.E.35 ezer lejjel támogatta volna a helyi közszállító vállalatot Barót város Polgármesteri Hivatala, ezzel azonban a két ellenzéki párt, az EMNP és az MPP tanácsosai sem értettek egyet. A polgármester által elõterjesztett határozatot végül csak a hét RMDSZ-es tanácsos szavazta meg, így nem ment át.


Mivel vakáció van, mire kell most ez a pénz? - fogalmazta meg kérdését Szép Béla, a Néppárt frakcióvezetõje, aki ráadásul egy kimutatást is kért azért, hogy tudják, mire adnak pénzt a helyi szállítási vállalat kasszájában.Nagy István, az MPP frakció vezetõje pedig nem értette, hogy miért nem teszik ezeket a pénzeket máshová, például az adósságok törlesztésére, ezért módosító javaslatot tett, hogy a Translocnak irányzott 35 ezer lejt tegyék a Sigapress számlájára, az ott található 40 ezer lej mellé, ezzel biztosítván azt, hogy ne árverezzék el a város vagyonát. Módosító javaslatát végül az RMDSZ leszavazta. Lázár-Kiss Barna polgármester nem értette ezt a hirtelen spórlási szándékot, és viszontválaszként megkérdezte Nagy tanácsost, mondja el, miért kellett idáig eljutni, hogy ekkora legyen az adósság (tízmillió a Sigapress felé, 3,5 millió a Megyei Tanács irányába, 2 millió száz a Goscom alkalmazottainak, és 65 ezer lej a Környezetvédelmi Minisztériumnak)? Az MPP-s tanácsos azzal vágott vissza, hogy miért nem ad pénzeket most a megye Barótnak, akkor, amikor bajban vagyunk! Szégyellje magát, hogy elárverezi a város vagyonát! - csattant fel. A tanácsülésen kiderült, a szállítási vállalatnak eddig 78 ezer lejt adott a város, ennyivel támogatta, most erre a 35 ezer lejre azért volt szükség, mert nem tudták rendesen fizetni év közben, többek között a nyugdíjasok ingyen szállítását, és el vannak maradva a Transloc felé.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 882. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.