Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.07.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 882. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.07.25. Közélet

Kiárusított város vagyon, dobra vert álmok!

ALBERT EGON Egyfajta láncreakció tanúja, elszenvedõje, és sajnos áldozata mostanában a baróti ember, a múlt hozadéka, a jelenben jól nyakon csapta immár adóssággal, s az már csak hab a tortán, hogy kurtán-furcsán azzal is szembesül, hogy kiárusítják a város vagyonát.
Körülbelül tíz év hozadéka, mulasztása, öncélú stratégiája került terítékre ismét, és issza most a levét az, aki még nem menekült el innen máshová, jobb és szebb jövõt remélve. Mert itt úgy néz ki, csak az marad, és annak pozitív az élet és a hangulat, aki a zavarosban halászva, saját pecsenyéjét sütögeti. Az egymásra mutogatás azonban ismét a fõ elv, a kitûzött elõremenetelõsdiben, s hogy ez mennyire igaz, azt a hétfõ délelõtt lezajlott (lezavart?) tanácsülés milyensége, és a tanácsteremben “csücsülõ”, egyes tanácsosok viselkedése bizonyítja. Innen, uraim, merre tovább? De miért is dúl most az ingyencirkusz Baróton? Az ex-polgármester értelmetlen pereskedéseinek, mulasztásainak öröksége, amiért most többek között 17 milliósra duzzasztott adóssága van a városnak, nyakán a végrehajtók hadával, akik a vagyonból tetszés szerint foglalnak? Vagy a mostani elöljáró tehetetlensége, engedékenysége, sporlási mániája, vezetési inkompetenciája, a kommunikáció hiánya szülte azt a helyzetet, hogy elárverezték többek között a Keleti tó, a város tulajdonában levõ 9,75 ha területét, ahová tavaly még szabadidõközpontot álmodtak, amibõl a város profitálhatott volna? A helyi Rika Sporthorgász Egyesület is igényt tartott a tóra, de a liciten nem volt jelen, mert a vezetõség nem is tudott róla...
Errõl ennyit. Szeptemberben a bibarcfalvi fürdõ következik, s ha így haladunk, azután, vagy az közbe, ki tudja még, hogy mit árvereznek el, és kinek a kezére kerül a magánvagyon?Bûnbak a mindenkori tanácsos, aki támogatásával, vagy éppenséggel ellenszavazatával a városgazda és udvartartása kezére játszva juttatta, juttatja még jobban a béka segge alá ezt a vergõdõ várost? Felelõs a megyei tanács, aki állítólag nyolc év alatt negyvenmillióval kurtította meg a várost, csak azért mert akkor MPP-s polgármestere volt? A legégbekiáltóbb a történetben az, hogy ebben senki sem hibás, senki nem veszi, vagy vette eddig a bátorságot, és vallot színt: igen, felelõs, felelõsek vagyunk! Ehelyett az érintettek dumálnak, dumálnak, dumálnak... De miért van az, hogy mindig az a leghangosabb, akinek a legjobban kellene hallgatnia?! A milliók, milliárdok eltûntek a múlt süllyesztõjében, maradtak a tények: fizetsz, vagy foglalnak! Ezen nem lehet változtatni, bár az egyik azt mondja, perelni kell tovább! Míg a másik azt, hogy emiatt vagyunk most itt...A szebb holnapban, egy élhetõbb városban még reménykedõnek, pedig egyelõre ennyi az üzenet: adósság, kiárusítás, és dobra vert álmok!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 882. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.