Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.07.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 882. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.07.25. Közélet

Hét hónapot venne fel az új betonhíd építése

Ha lezárják a hidat, akkor a forgalom, 3,5 tonnáig a szászmogyorosi hídon, azon felül, a teherforgalom Földvárnál, valamint az Ágostonfalvi hídon keresztül bonyolítható majd le

A.E.Lapzártánkig - mivel magas volt az Olt vízállása - még nem fogtak hozzá a Nagyajta és Apáca közötti híd bontásának. Ahogy ez elkezdõdik, nyomban lezárják az átkelést – erõsítette meg lapunknak az információt Kovács Ödön megyemenedzser.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy a bontást szerdán elkezdik, ez azonban még csütörtökön délben sem volt lehetséges a magas vízállás miatt, tehát jelenleg minden az apadás gyorsaságától függ. Eddig annyi történt, hogy a területet átadták a hidat építõ cégnek, innen számítva hét hónap áll az építõ cég rendelkezésére, hogy egy új betonhidat építsen Nagyajta és Apáca közé.
A megyemenedzser azt is elmondta, hogy az eredeti terv semmit sem változott, egysávos híd épül, csak szélesebb lesz, mint a mostani, és az új betonhíd elbírja majd a teherforgalmat is. Az építéskor a folyót részlegesen elterelik, így csak az egyik felén fog folyni, ahol nem dolgoznak, ezért is fontos az optimális vízállás.
Kovács szerint már most lehet késéssel számolni, hiszen az Olt bármikor megáradhat, valamint ebbe a hét hónapba beleszámolódnak a téli hónapok is, amikor megtörténhet, hogy szünetelni fog az idõjárás miatt a munka.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 882. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.