Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.07.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 881. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.07.18. Közélet

In Memoriam Antal István (1955-2014)

Lapunk tizenhét éves fennállásának legszomorúbb példányszámát készítettük el múlt héten csütörtökön. A lesújtó hír mindenkit váratlanul ért, és mindmáig felfoghatatlan, Antal István, az Erdõvidék Regionális Hetilap megálmodója, elindítója, irányítója már nem lehetett, nem lehet közöttünk.
Nem érhette meg, hogy mint eddig annyiszor, csütörtök este kezébe vehesse a nyomda alól frissen kikerülõ 880. példányszámot.
A lapot, amelyre méltán volt büszke, amelyben sikerült újjáélesztenie Dr. Fábián László egykori újságának, az Erdõvidéki Hírlapnak értékrendjét és szellemiségét, mely fájdalmasan rövidre szabott földi életének, egyik fõ mûve volt, s amely által próféta tudott lenni saját hazájában. Ebben dorgált, biztatott, ebben kovácsolta össze cselekvõ erõvé a hasonlóan, vagy éppen eltérõen gondolkodó emberek akaratát.
E lapnak hasábjain keresztül tört borsot azon emberek orra alá, akik, meglátása szerint, nem a közért, nem Barótért, és nem a hõn szeretett szülõföldjének elõbbrejutásáért, fejlõdéséért törtek pálcát. Emiatt rengeteg dicséret és kritika is érte, remény volt azok szemében, akik értették, és tudták szándékait, és szálka azokéban, akik nyomorú és önzõ világukból orvul, hátulról kígyót-békát hordtak rá.
Hitében, hogy az újságnak létjogosultsága van, és meg kell jelennie, sohasem rendült meg, mindig elõre tekintett. E lap, az õ kezében, fáklya volt, örök fény azok számára, akik a kiutat keresték a kilátástalanságból, akik a kijelöletlen másik utat választották, egy jobb világ megteremtésének reményében.
A 881. lapszám úgy kerül ma reggel a terített asztalra, hogy nemes lelke már fentrõl figyel bennünket, s mi itt, hiába várjuk, Õ nem tûnik fel már többé, karjai közt az újsággal... De mint annyiszor, most is feladatot hagyott hátra azokra, akik itt maradtunk e véges földi világban: Az újságnak, melyet elindított, és anynyi év során féltve óvott, fejlesztett, és megtartott, tovább kell mennie. Itt életnek kell lennie az élet után, a fény, amelyet meggyújtott, nem aludhat ki Erdõvidék kéklõ horizontján!
Örökségét, szellemiségét, a lángot tovább visszük, melynek legkézenfekvõbb bizonyítéka az a friss Erdõvidék, amit kezében tart most a tisztelt olvasó, ez üzenet a jelennek és a közeli jövõnek is, üzenet az aggódóknak, a kétkedõknek, s a számítóknak: Az Erdõvidék Regionális Hetilapnak élnie kell így, és élni is fog tovább!

A szerkesztõség nevében: Albert Egon
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 881. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.