Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2014.07.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 881. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2014.07.18. Közélet

Egyelõre nem lehet tudni, hogy ki lesz az új tulajdonos a bibarcfalvi borvízfürdõnél, remélhetõleg nem kerül ez is idegenek kezére.  

Elárverezik a bibarcfalvi borvízfürdõt is!

A.E.Barót város tulajdonában levõ három garzonlakás, a bibarcfalvi borvízfürdõ, valamint a felsõ “Keleti tónál” lévõ 9,75 ha földterület látta eddig kárát, - a kifizetett milliárdokról nem is beszélve, - a Sigapress-el való, az elmúlt mandátumból “örökölt“ pereknek, mely a hírhedt Iskola Campusz ki nem fizetett számlái miatt történik. Most odáig jutottak, hogy bármennyire is akarják szépíteni a dolgot, kiárusítják a város vagyonát! Az ügy egyetlen pozitívuma eddig az, hogy a tó rész legalább helyi üzletember tulajdonába került, és nem idegen kezekbe. Igaz, sokan leginkább azt róják fel a mostani polgármesternek, hogy nem tartott igényt és nem vásárolta vissza azonnal a város vagyonát.

A hét közepére egyesek már kész tényként kezelték azt a híresztelést, miszerint elárverezték a felsõ tó egy részét, valamint kalapács alatt van a bibarcfalvi fürdõ is. Az ellenzéki politikusok, úgy az MPP, mint az EMNP tanácsosai mélyen elítélték ezt a helyzetet, ráadásul, mint mondták õk, errõl semmit sem tudtak. Szép Béla, a Néppárt frakcióvezetõje, lapunknak úgy nyilatkozott, elvárta volna, hogy errõl idõben tájékoztassák õket, mint tanácsot, fõként azért, mert a város vagyonáról van szó. Ebben az esetben a tanáccsal kozultálva kellett volna lépéseket tenni affelé, hogy ne engedjék ki a kezükbõl a város vagyonát. Lázár-Kiss Barna polgármester megkeresésünkre annyit mondott, hivatalosan nem értesült arról, hogy mennyiért adták el, vagy hirdették meg a város vagyonában szereplõ ingatlanokat és külterületeket. Annyit elárult, hogy errõl már július 10-én tudnia kellett mindenkinek, mert ki volt függesztve a polgármesteri hivatalnál a foglalás. A most árverésre bocsájtott vagyon a Sigapress irányába való tartozás felét üti, a másik felét pedig igyekeznek minél hamarabb törleszteni.
Idén, a polgármester által közreadott kimutatás szerint, eddig 20 ezer lejt fizettek, most akarnak 40 ezret törleszteni, év végéig pedig újabb összegeket fizetnének ki, úgy, hogy az összeg megközelítse az egymillió lejt. Ugyancsak adósság törlesztés fejébe, a város két kamion téglát kapott a Sigapresstõl.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 881. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.